Υλικά συνταγής
- 1/2 μέτριο λάχανο, λεπτοκομμένο (με το «μαντολίνο», το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών, ή με καλό μαχαίρι)
- 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και χοντροτριμμένα
- 160 γρ. σύγλινο, κομμένο σε κύβους 1 εκ. (σε παντοπωλεία και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ - εναλλακτικά, βάζουμε άλλο καπνιστό ή παστό αλλαντικό της αρεσκείας μας)
- 80 ml χυμός πορτοκαλιού
- 40 ml σάλτσα σόγιας
- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο σε νιφάδες ή σκόνη (ή άλλο καυτερό μπαχαρικό, όπως τσίλι ή καυτερή πάπρικα)
- τα φύλλα από 4 - 5 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4, Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 5΄ - 6΄
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγλινο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ. Στο λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι σοτάρουμε το λάχανο και το καρότο με το μπούκοβο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το πορτοκάλι, τη σόγια, το λεμόνι, αλάτι (με φειδώ, διότι η σόγια είναι αλμυρή) και πιπέρι και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, να αναμειχθούν οι γεύσεις. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το σύγλινο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Με τι ταιριάζει
Η σαλάτα αυτή μπορεί να συνοδεύσει ψητό κοτόπουλο ή γαλοπούλα ή να σερβιριστούν ως κεντρικές σαλάτες σε ένα μενού με κύριο πιάτο πουλερικά ή χοιρινό μαγειρευτά, φουρνιστά ή ψητά με γλυκόξινα αρτύματα και ξερά φρούτα.
Περισσότερες συνταγές στο blog της Γεύσης!
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια