Κουνέλι στιφάδο με χυλοπίτες και μυζήθρα

Υλικά συνταγής


  • κουνέλι: 1 περίπου 1,5- 2 κιλά, κομμένο σε μερίδες
  • κρεμμυδάκια για στιφάδο: 1 κιλό καθαρισμένα, ολόκληρα
  • ζωμός κότας ή κρέατος: 1,5 λίτρο
  • ελαιόλαδο: 50ml
  • φύλλα δάφνης: 2-3
  • πιπέρι μαύρο: 10 κόκκοι
  • σάλτσα ντομάτας: 500ml έτοιμη ή σπιτική
  • θυμάρι: 1/2 ματσάκι
  • χυλοπίτες: 500 γρ. έτοιμες ή σπιτικές για το σερβίρισμα
  • μυζήθρα: 250 γρ. τριμμένη
  • λευκό κρασί: 100ml
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Προετοιμασία: 40 λεπτά, Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά, Μερίδες: 4, Δυσκολία: μέτριο

Εκτέλεση συνταγής


Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κουνελιού. Ρίχνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και ροδίζετε τις μερίδες απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το ζωμό και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Προσθέτετε τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού και συνεχίζετε το βράσιμο για 30’. Προσθέτετε κατόπιν τα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα ντομάτας, το θυμάρι και το κρασί και συνεχίζετε το βράσιμο για 40’ ακόμη. Ελέγχετε τις μερίδες του κουνελιού και αν το κρέας τους είναι μαλακό, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το στιφάδο στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, πολύ ζεστό, περνάτε τη μυζήθρα ανακατεύοντας συνεχώς να πάρει χρυσαφί χρώμα. Βράζετε τις χυλοπίτες, ανακατεύετε με το στιφάδο και σερβίρετε σε βαθιά πιάτα, ρίχνοντας και λίγη μυζήθρα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια