Sponsor

ATHENS WEATHER

Πολίτικη μελιτζανοσαλάτα καπνιστή με φέτα

Υλικά Συνταγής

  • μελιτζάνες: 5-6 φλάσκες
  • μαγιονέζα: 2 κουταλιές της σούπας, έτοιμη ή σπιτική
  • φέτα: 1/2 φλιτζάνι λιωμένη με πιρούνι
  • ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • αλάτι: λίγο
  • λεμόνι: 1/2, ο χυμός
  • μαϊντανός ή σέλινο: 2 κλωνάρια για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Ψήνετε τις μελιτζάνες μαζί με το κοτσάνι τους πάνω στο μάτι της κουζίνας ή σε γκαζάκι για 10΄ από κάθε πλευρά (η φλούδα τους πρέπει να είναι καμένη για να πάρει τη μυρωδιά του καπνιστού). Κατόπιν τις ραντίζετε με κρύο νερό και τις ξεφλουδίζετε αμέσως. Αφήνετε τη σάρκα τους σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα υγρά τους.

Πάνω στο ξύλο κοπής πολτοποιείτε τη σάρκα από τις μελιτζάνες με τη βοήθεια δύο μαχαιριών. Μεταφέρετε τη σάρκα σε ένα μπολ και την ανακατεύετε με τη μαγιονέζα, τη φέτα, το αλάτι, λίγο χυμό λεμονιού και ζάχαρη. Γαρνίρετε τη μελιτζανοσαλάτα με μαϊντανό ή σέλινο και σερβίρετε.

Συμβουλή

Η καπνιστή γεύση της μελιτζανοσαλάτας αυτής είναι πραγματικά το μυστικό της επιτυχίας της. Για τέλειο αποτέλεσμα η Πολίτισσα μαγείρισσα διάλεγε μελιτζάνες χωρίς πολλούς σπόρους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια