Πλύση εγκεφάλων για συνεκμετάλλευση


Η συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα της συμμαχίας των προθύμων, των ανθρώπων που θεωρούν την εθνική υπόθεση απλό πονοκέφαλο, τον οποίο θέλουν να θεραπεύσουν με το κολόβωμα ή την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας εις χείρας τρίτων.

Η παράταξη των ελληνοφώνων ενδοτικών δεν έχει λαϊκή βάση, αλλά υπερεκπροσωπείται στην ελίτ και σε όλους τους μηχανισμούς παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας.

Κόμματα, βουλευτές, πολιτευτές, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί καθηγητές, δημοσιολογούντες, τηλεοπτικές περσόνες, παράγοντες της οικονομίας, τραπεζίτες, κρατικοδίαιτοι λήπτες προγραμμάτων ΕΣΠΑ κι ένα σωρό άλλοι οποτεδήποτε χρειαστεί γίνονται μια γροθιά και επαναλαμβάνουν (ελαφρώς παραλλαγμένο στη διατύπωση αλλά στην ουσία του ίδιο) το μήνυμα της άνευ όρων παράδοσης στον αντίπαλο.

Επειδή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων έχει πατριωτικά φρονήματα και απεχθάνεται τον ενδοτισμό, τα συνθήματα για τις εκχωρήσεις εθνικών δικαίων συνήθως περιβάλλονται από την τήβεννο της λογικής, της ειρηνοφιλίας και του... κέρδους.

Όταν η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη είχε διαπράξει το άγος των Ιμίων και όταν η ίδια κυβέρνηση παρέδωσε τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στους Τούρκους, τα επιχειρήματα που αναπαρήχθησαν στα δημόσια fora σε ακριβώς αυτούς τους δύο άξονες στηρίζονταν. Οι ενδοτικοί ισχυρίζονταν ότι οποιαδήποτε αντίσταση στους Τούρκους θα έφερνε πόλεμο και πως «δεν είναι καιρός για τέτοια, αφού τώρα η οικονομία πάει καλά κι αντί για πόλεμο, ας κοιτάξουμε να κερδίσουμε χρήματα».

Όλοι είδαμε σε ποιον γκρεμό έριξε τη χώρα η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη. Κυβερνήσεις που κάνουν ντροπές σαν τις υποθέσεις των Ιμίων και του Οτσαλάν κάνουν και χρηματιστήρια και ολυμπιακά έργα. Όταν μια πολιτική δύναμη είναι ενδοτική στα εθνικά, στη συνέχεια αποδεικνύεται ολέθρια και στα οικονομικά.

Και τώρα θα δούμε και θα ακούσουμε ακριβώς τα ίδια. Η «τρομερή» ισχύς της Τουρκίας ήδη προβάλλεται από διάφορα ΜΜΕ και παρουσιάζεται με ιδιαίτερα έντονα χρώματα από διάφορους κύκλους. Επίσης, έχουν αρχίσει οι αναπαραγωγές του σκεπτικού ότι πρέπει να επιλέξουμε: ή να έχουμε τα μισά κέρδη από την εκμετάλλευση των πόρων του Αιγαίου με την Τουρκία ή έναν ολόκληρο πόλεμο. Αυτού του είδους οι αναφορές είναι πιο συχνές από το αναμενόμενο, αφού η συμμαχία των προθύμων ποντάρει και στο γεγονός της οικονομικής εξουθένωσης των Ελλήνων λόγω της μνημονιακής λαίλαπας. Πρώτα μας αφαίμαξαν κι ύστερα μας παρουσιάζουν ωςς λύση να δώσουμε τα μισά στους Τούρκους για να ζήσουμε με τα μισά απ’ όσα μας ανήκουν!

Σωστή απάντηση σε αυτά είχε δώσει στο τελευταίο του δημόσιο μήνυμα, με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς του 2008, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος: «Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις σας και μην ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια