Τα γεγονότα που δείχνουν τον κατήφορο της κυβέρνησης προς τον πάτο
Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης
|
Φαινόμενα που στην ουσία καθιστούν πιθανό να επαληθευθεί αυτό που έχω ξαναγράψει, ότι αν η ύπαρξη της Ελλάδας δεν εξυπηρετούσε συγκεκριμένους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς και στόχους, θα είχε διαλυθεί και θα την είχαν λεηλατήσει όλοι ανεξαιρέτως, γείτονες, λοιποί μνηστήρες...
Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 με αναζήτησε στο τηλέφωνο δημοσιογράφος από εφημερίδα της Κύπρου και μου ζήτησε να επιβεβαιώσω αυτά που αναμετέδιδαν τα ελληνικά ΜΜΕ, με βάση σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την αναφορά που υποτίθεται ότι έκανε ο Ερντογάν στη Θράκη και την ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Ομως, την ευαισθησία, την πολιτική οξύνοια και τον επαγγελματισμό που έδειξε ο εκ Κύπρου δημοσιογράφος δεν έδειξε ούτε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ και, όπως αποδείχθηκε, ούτε το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, που εδρεύει στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Αγκυρα. Και οι δύο μετέφρασαν το άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου της «Σαμπάχ», που κάλυψε το θέμα της ομιλίας Ερντογάν, και κανείς από αυτούς, αλλά και από τα μέλη της πρεσβείας στην Αγκυρα, που, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, ενημερώθηκαν για το θέμα, δεν σκέφθηκε το εξής: Το να ζητεί διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο Ερντογάν στη Θράκη, όπως αναφέρεται και στα δύο τηλεγραφήματα, είναι κάτι που θα πρέπει να συσχετίζεται με μια σειρά άλλων ενεργειών, που οι πρώτοι οι οποίοι θα το ήξεραν θα ήταν οι ίδιοι οι μεταφραστές, που υποτίθεται και πάλι ότι δεν διαβάζουν απλά, αλλά μελετούν γραμμή γραμμή και σε βάθος τον τουρκικό Τύπο.
Και από κει και πέρα άρχισε η γελοιοποίηση μιας ολόκληρης χώρας, άστοχες επίσημες ανακοινώσεις, με αντιφατικές δηλώσεις και διαψεύσεις υπουργών, πολιτικών και άλλων. Το άλλο ανησυχητικό φαινόμενο είναι η αήθης επίθεση που δέχτηκε ανώτατος δικαστικός λειτουργός που συμμετέχει στο Συμβούλιο της Επικρατείας από ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», μία ημέρα πριν από την κρίσιμη σύνοδο του ΣτΕ, όπου θα κρινόταν η συνέχεια της εξέτασης της αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά» για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Παρανόμως κτηθέν υλικό, με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του εν λόγω ανώτατου δικαστικού λειτουργού, δημοσιεύθηκε σε ΜΜΕ, βουλευτής χρησιμοποίησε το υλικό αυτό για να κάνει σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος, άκουσον άκουσον, αντί να καταγγείλει τη χρησιμοποίηση υλικού που αποκτήθηκε με παράνομο τρόπο, διέταξε έρευνα για πειθαρχικό έλεγχο του δικαστή, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη σύνοδο του ΣτΕ.
Και όλα αυτά ενώ λίγες μέρες πριν μια εισαγγελέας έπεφτε θύμα βομβιστικής επίθεσης των Πυρήνων της Φωτιάς και ενώ είχε αποσυρθεί η αστυνομική φρουρά από την κυρία εισαγγελέα, παρότι η ίδια είχε ζητήσει εγγράφως να μην απομακρυνθεί η φρουρά, επειδή είχε αντιληφθεί παρακολούθησή της από τρομοκράτες. Ο κύκλος της εκτροπής είχε ανοίξει μερικές εβδομάδες πριν, όταν και πάλι ο υπουργός Δικαιοσύνης άσκησε έφεση στην αθωωτική απόφαση που αφορούσε τον Εεισαγγελέα Εφετών κ. Ντογιάκο για παράπτωμα που παραπέμφθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης. Η έφεση στην αθωωτική απόφαση ασκήθηκε μετά την επανεκλογή του από τους συναδέλφους του στην ίδια θέση. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, τέτοια έφεση ίσως να μην έχει γίνει από το 1974 και εντεύθεν. Πώς κλείνει ο κύκλος;
Με έναν δημόσιο αυτοεξευτελισμό του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος μπροστά στην κατακραυγή για τη συμπόρευση-σύμπραξή του με δημοσιογράφους «πιστόλια», παρακρατικούς και άλλους έξαλλους, και αφού ήδη ο ίδιος νομιμοποίησε με την πειθαρχική δίωξη τα προϊόντα εγκλήματος, κάνοντας μεταστροφή 180 μοιρών, ζήτησε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, παραβίασης απορρήτου επικοινωνίας κ.ά. Τελικά, ναι, η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος. Και ούτε μία παραίτηση.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια