Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι βρασμένο
- 1 φλιτζάνι φακές
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακάς βρασμένος
- 2 κλωνάρια σέλερι
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 αγγουράκια με τη φλούδα τους
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι για πιλάφι βρασμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 1 κεσεδάκι 200 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- Φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Σπέσιαλ σαλάτα που άνετα αντικαθιστά το μεσημεριανό σαςΒράζουμε το ρύζι, τις φακές τον αρακά και το καλαμπόκι για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Ενώ μαγειρεύουμε πλένουμε τα αγγουράκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε καρέ.
Επίσης πλένουμε και καθαρίζουμε τα καρότα και τρίβουμε στον τρίφτη.
Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες και το ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το ρύζι, τον αρακά και το καλαμπόκι που εντωμεταξύ έχουν βράσει.
Για το dressing της σαλάτας θα ανακατέψουμε σε ένα μπολ 200 γραμμάρια γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 1 πρέζα αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα το dressing μαζί με την φέτα θρυμματισμένη.
Η σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
sidagi.gr
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια