Sponsor

ATHENS WEATHER

Πράσινη σαλάτα με ροκφόρ και κουκουνάρι

Υλικά

  • 300 γρ. πράσινες σαλάτες ανάμεικτες χοντροκομμένες (μαρούλι, σαλάτα, βαλεριάνα, ρόκα, τρυφερό σπανάκι)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι σέλινου ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκκομένο
  • 60 γρ. κουκουνάρι
  • 4 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από μηλόκρασο
  • 3-4 σταγόνες πράσινο ταμπάσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα πράσινα σαλατικά, αφού τα πλύνετε και τα στεγνώσετε. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλινο και τον άνηθο και ανακατεύετε. Σκορπίζετε το ροκφόρ.
Καβουρντίζετε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει και το στραγγίζετε σε απορροφητική πετσέτα. Το σκορπίζετε και αυτό στη σαλάτα. Χτυπάτε στο σέικερ το σησαμέλαιο με το ελαιόλαδο , το ταμπάσκο, το μηλόξιδο και το αλατοπίπερο και περιχύνετε τη σαλάτα.

icookgreek.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια