Virtual εκπαίδευση για οδοντιάτρους

Οδοντίατροι στην Ιαπωνία εκπαιδεύονται πάνω στο αντικείμενό τους μέσω ενός προγράμματος «μεικτής πραγματικότητας» (MR) της J.Morita Corporation.
Η εταιρεία υποστηρίζει πως το πρωτότυπό της επιτρέπει σε εκπαιδευόμενους οδοντιάτρους να μάθουν μεγάλο κομμάτι του αντικειμένου τους εκπαιδευόμενοι σε virtual πλαίσιο.

«Συνήθως, θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας για να καθορίσουμε ποια είναι η περιοχή που χρειάζεται θεραπεία, κοιτώντας σε μια ακτινογραφία, και μετά να αντιστοιχίσουμε αυτές τις πληροφορίες με αυτά που βλέπουμε στους ασθενείς μας. Το όφελος πίσω από αυτή την τεχνολογία είναι πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να δει τις ίδιεες πληροφορίες και να εφαρμόσει θεραπεία με ασφάλεια» είπε στο Reuters o Τσουτόμου Κουμπότα, οδοντίατρος και ένας εξ αυτών που ανέπτυξαν το συγκεκριμένο σύστημα.
Άλλοι εξομοιωτές οδοντιατρικής χρησιμοποιούν είτε augmented reality (επαυξημένη πραγματικότητα) είτε virtual reality (εικονική πραγματικότητα), αλλά όχι και τα δύο μαζί. Σε αυτή την περίπτωση, μέσα σε μια οθόνη που φοριέται στο κεφάλι, μια stereo κάμερα απεικονίζει βίντεο στοματικών κοιλοτήτων, ενώ εικόνες που παράγονται από υπολογιστή απεικονίζουν πληροφορίες σχετικά με τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία στα δόντια. Επίσης, είναι ορατό το ιατρικό ιστορικό του κάθε ασθενούς και επιπλέον πληροφορίες.
Η έναρξη της διάθεσης του προϊόντος στο εμπόριο αναμένεται μέσα σε διάστημα δύο ετών.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια