Formula 1 - GP Ισπανίας: Pole position για τον Leclerc!


Ο Charles Leclerc κατέκτησε ακόμη μία pole στην φετινή σεζόν. Ο Μονεγάσκος κατάφερε με έναν εξαιρετικό γύρο να βρεθεί στην κορυφή, τρία δέκατα μπροστά από τον Verstappen. Το DRS στην RB18 του πρωταθλητή δεν άνοιξε και αυτό του στέρησε την δυνατότητα να απειλήσει τον Leclerc. Εξαιρετικός και πάλι ο Russel!

Η pole του Leclerc έμοιαζε εξαιρετικά πιθανή από την αρχή του τριημέρου. Όμως στο Q3, το λάθος που έκανε ο Charles στην πρώτη του προσπάθεια τον έφερε σε δύσκολη θέση. Αυτό σήμαινε ότι ο Leclerc θα είχε μόνο μία ευκαιρία για την pole position.

Αλλά ο οδηγός της Ferrari δεν πτοήθηκε. Κράτησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να πάρει τα μέγιστα από το μονοθέσιο του ακριβώς την στιγμή που μετρούσε περισσότερο. Αυτή ήταν η 4η pole του Leclerc σε έξι αγώνες. Ο Carlos Sainz από την άλλη μπορεί να είχε ένα καθαρό τριήμερο μέχρι στιγμής. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν φάνηκε να μπορεί να βρεθεί στο επίπεδο του team mate του.

Όσο για τον Verstappen θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος, μάλλον, με την δεύτερη θέση παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με το μονοθέσιο του στο τέλος. Η Mercedes από την άλλη πιστοποίησε την άνοδό τους με τον Russell, μάλιστα, να κατατάσσεται πιο μπροστά από τον Perez!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια