Οι δοκιμές του διαστημικού σκάφους της Boeing πάνε για το 2022

Οι φήμες που ήθελαν το διαστημικό σκάφος Starliner της Boeing να αντιμετωπίζει προβλήματα και καθυστερήσεις στην ανάπτυξή του φαίνεται ότι επαληθεύονται


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Space.com, οι Boeing και NASA πλέον στοχεύουν στην πραγματοποίηση της δοκιμαστικής πτήσης σε τροχιά του νέου διαστημικού σκάφους Starliner, κάποια στιγμή, εντός του α’ εξαμήνου του 2022.

Οι μηχανικοί του προγράμματος φέρονται να έχουν περιορίσει τις πιθανές αιτίες του προβλήματος της βαλβίδας απομόνωσης του οξειδωτή που ανάγκασε την ομάδα να ακυρώσει την εκτόξευση που ήταν προγραμματισμένη για τον Αύγουστο του 2021. Ωστόσο, παραμένει ένα «περίπλοκο ζήτημα» που απαιτεί «μεθοδική προσέγγιση» για να λυθεί, σύμφωνα με τον διευθυντή του προγράμματος, Στιβ Στιτς.

Η Boeing επεξεργάζεται διάφορες πιθανές λύσεις, από το επίπεδο των εναλλακτικών ρυθμίσεων στην υπάρχουσα κάψουλα του πληρώματος μέχρι τις τροποποιήσεις στην ίδια την κατασκευή της κάψουλας. Η ημερομηνία της ακριβούς εκτόξευσης εξαρτάται τόσο από το κατά πόσο θα είναι έτοιμο το hardware όσο και από το χρονοδιάγραμμα εκτόξευσης και πρόσβασης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η αναβολή της δοκιμαστικής πτήσης δείχνει μεν ότι το Starliner συνεχίζει να υφίσταται, ωστόσο η περαιτέρω καθυστέρηση θέτει πρόσθετα εμπόδια στην Boeing στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί την SpaceX στον τομέα των επανδρωμένων πτήσεων στο διάστημα. Η SpaceX έχει ήδη στείλει δύο επανδρωμένες αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και ενδέχεται να έχει πραγματοποιήσει ακόμη δύο μέχρι τη στιγμή που στο Starliner θα ξεκινήσει τη δική του δοκιμαστική πτήση.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια