GP Μονακό: Εκπληκτική pole position για τον Leclerc


Ο Charles Leclerc πήρε την pole position στο GP Μονακό, και δεν άφησε κανέναν να τον περάσει, διακόπτοντας νωρίς τη διαδικασία μετά το ατύχημα που είχε στα τελευταία δευτερόλεπτα των κατατακτήριων.

Πριν αρχίσουν οι κατατακτήριες, έγινε γνωστό ότι ο Mick Schumacher δε θα συμμετείχε σε αυτές μετά το ατύχημα που είχε στα τελευταία λεπτά του FP3.

Οι θερμοκρασίες είχαν ανέβει σε σχέση με την τελευταία διαδικασία των ελεύθερων δοκιμών, κι οι 19 οδηγοί ήταν έτοιμοι για τη μάχη της pole position.

Στο Q1, ο Bottas έκανε την έκπληξη γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο του 18λεπτου, με τη Ferrari να παραμένει ψηλά, έχοντας τον Leclerc 2ο και τον Sainz 5ο.

Ανάμεσά τους οι Verstappen και Norris, με τον Βρετανό της McLaren να δείχνει ξανά τη δυναμική του σε ρυθμό κατατακτηρίων.

Εκτός πεντάδας έμεινε εκ νέου ο Hamilton, που έπρεπε να συμβιβαστεί με την 7η θέση σε πρώτη φάση, 7 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον teammate του.

Η μάχη για την πρόκριση στη 15άδα είχε ενδιαφέρον, με την πίστα να βελτιώνεται συνεχώς.

Οι Alfa Romeo κατάφεραν να διασωθούν στο τέλος, εις βάρος του Alonso που έμεινε εκτός συνέχειας από νωρίς.

Μαζί του δε συνέχισαν οι Tsunoda, Latifi, Mazepin και φυσικά ο Schumacher.

Στο Q2, οι Mercedes οπισθοχώρησαν, με τον Leclerc να κρατά τα ηνία, και τον Verstappen να ακολουθεί από (πολύ) κοντά. Τρίτος ήταν ο Sainz, ενώ ο Bottas έπεσε 4ος

Ο Norris συνέχισε να βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις ταχύτερες ομάδες, και πάλι μπροστά από τον Hamilton, που έμοιαζε ανήμπορος να κινηθεί -έστω- στον ρυθμό του teammate του.

Στις τελευταίες θέσεις της δεκάδας, η κατάταξη άλλαξε και πάλι προς το τέλος, όσο βελτίωναν οι οδηγοί. Αυτό έθεσε εκτός τον Ricciardo, που δεν μπόρεσε να σημειώσει μία επίδοση καλύτερη από αυτήν που τον άφησε 12ο.

Μαζί του αποκλείστηκαν κι οι Ocon, Stroll, Raikkonen και Russell.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια