GP Μπαχρέιν: Νίκη με μάχη ως το τέλος για τον Hamilton


Ο Lewis Hamilton πήρε τη νίκη σε έναν εντυπωσιακό αγώνα στο Μπαχρέιν, με τον Max Verstappen να μένει για λίγο δεύτερος.

Λίγο πριν την εκκίνηση, ο Perez έμεινε στον γύρο σχηματισμού, πριν την τελευταία στροφή. Ο Μεξικανός προσπάθησε να επανεκκινήσει το μονοθέσιο, και τα κατάφερε μερικά δευτερόλεπτα μετά, και μπήκε στο pitlane για να ξεκινήσει από εκεί.

Ως εκ τούτου, έγινε ακόμη ένας γύρος σχηματισμού, που αφαιρέθηκε από τον γύρο του αγώνα.

Με την εκκίνηση, όλοι έφυγαν καθαρά χωρίς αλλαγές στις θέσεις, με εξαίρεση τον Mazepin που βρέθηκε εκτός, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί, παρά το ότι φάνηκε έντονο σαν συμβάν. Το έχασε μόνος του και βγήκε εκτός στην Τ3.

Στο μεταξύ, και πριν βγει το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, ο Leclerc κατάφερε να περάσει τον Bottas για την 3η θέση. Την ίδια ώρα, ο Verstappen παραπονέθηκε για περίεργη αίσθηση στο γκάζι, και ζήτησε από την ομάδα να το εξετάσει.

Το SC εκμεταλλεύτηκε ο Perez, που μπήκε στον 2ο γύρο για να βάλει ξανά τη μέση γόμα.

Με την αρχή του 3ου γύρου άρχισε και πάλι ο αγώνας, ο Verstappen έφυγε και κράτησε την πρωτοπορία του αγώνα, με τον Norris και μετά τον Ricciardo να περνούν τον Gasly, που στη μάχη με τον Αυστραλό έχασε όλη την εμπρός πτέρυγα, κι έπρεπε να επιστρέψει στα pits για να αλλάξει την αεροτομή. Οι αγωνοδίκες έθεσαν ξανά σε ισχύ το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας, ενώ πίσω είχε τετακέ ο Schumacher.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια