Υλικά Συνταγής
- Χοιρινή πανσέτα ή μικρά κομμάτια από σπάλα
- Διάφορα κομμάτια αρνιού (λαιμός,παϊδάκια,πανσέτα)
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 μπαχάρια
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλλας
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- κριθαράκι ή πατάτες
Εκτέλεση Συνταγής
Σε 1 πήλινο γιουβέτσι ή σε γάστρα , βάζουμε όλα τα υλικά μαζί , τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
Το κριθαράκι το βάζετε αφού ψηθεί το κρέας περίπου 1 1/2 ώρα, συμπληρώνετε ζεστό νεράκι και το προσθέτετε.
Το αφήνετε περίπου 1/2 ώρα ακόμη και είναι έτοιμο.Το κριθαράκι το βάζετε αφού ψηθεί το κρέας περίπου 1 1/2 ώρα, συμπληρώνετε ζεστό νεράκι και το προσθέτετε.
Συμβουλή
Αν αντί για κριθαράκι βάλετε πατάτες θα γίνουν λουκούμι.Τις πατάτες θα τις βάλετε από την αρχή μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
0 Σχόλια