Το γιουβέτσι του Χασάπη

Υλικά Συνταγής

  • Χοιρινή πανσέτα ή μικρά κομμάτια από σπάλα
  • Διάφορα κομμάτια αρνιού (λαιμός,παϊδάκια,πανσέτα)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 μπαχάρια
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • 3-4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
  • 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • κριθαράκι ή πατάτες

Εκτέλεση Συνταγής

Σε 1 πήλινο γιουβέτσι ή σε γάστρα , βάζουμε όλα τα υλικά μαζί , τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
Το κριθαράκι το βάζετε αφού ψηθεί το κρέας περίπου 1 1/2 ώρα, συμπληρώνετε ζεστό νεράκι και το προσθέτετε. 
Το αφήνετε περίπου 1/2 ώρα ακόμη και είναι έτοιμο.

Συμβουλή

Αν αντί για κριθαράκι βάλετε πατάτες θα γίνουν λουκούμι.Τις πατάτες θα τις βάλετε από την αρχή μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια