Sponsor

ATHENS WEATHER

Νομπελίστας αστρονόμος: Θα βρούμε εξωγήινους μέσα στα επόμενα 30 χρόνια | Βίντεο

CC0 / Pawel86 / ufo
Η ανθρωπότητα θα ανακαλύψει εξωγήινη ζωή εντός της επόμενης τριαντακονταετίας, ισχυρίστηκε κορυφαίος επιστήμονας.

Συγκεκριμένα, ο Ντιντιέ Κελόζ βραβεύτηκε με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής την Τρίτη, για την ανακάλυψη ενός εξωπλανήτη που περιστρέφεται γύρω από ένα αστέρι ίδιου τύπου με το δικό μας Ήλιο.

Ειδικότερα, ο Σουηδός αστρονόμος ήταν μεταξύ τριών επιστημόνων που τιμήθηκαν για τις «συνεισφορές τους για την κατανόηση του σύμπαντος και τη θέση που καταλαμβάνει ο πλανήτης μας εκεί».
Ο καθηγητής Κελόζ, ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο, δήλωσε πεπεισμένος ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Star.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαστε η μόνη ζωντανή οντότητα στο σύμπαν», πρόσθεσε ο Ντιντιέ Κελόζ. «Υπάρχουν τόσο πολλοί πλανήτες, τόσο πολλά αστέρια, και η Χημεία είναι συμπαντική. Η Χημεία που οδήγησε στη πρέπει να συμβαίνει κι αλλού», σημείωσε ο Κελόζ.



Σύμφωνα με τον νομπελίστα αστρονόμο, οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν εξωγήινη ζωή μέσα στην επόμενη 30ετία.

Ειδικότερα, ο ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου του Cambridge, που έχουν δώσει το όνομά του σε περισσότερα από 100 ουράνια σώματα, τόνισε ότι θεωρεί ρεαλιστικό, εντός αυτών των 30 ετών, μια νέα μηχανή να ανακαλυφθεί, που θα είναι σε θέση να εντοπίζει τη ζωή.

Η έρευνα για κατοικήσιμους εξωπλανήτες, πλανήτες δηλαδή εκτός του Ηλιακού μας Συστήματος, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρούμε εξωγήινη ζωή, πιστεύει ο Ντιντιέ Κελόζ.

«Ανοίξαμε ένα νέο παράθυρο στην Αστροφυσική – δείξαμε ότι υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες σαν κι αυτούς που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο, στο δικό μας Ηλιακό Σύστημα», ανέφερε ο Κελόζ στη βρετανική εφημερίδα Telegraph.

«Οι ορίζοντές μας άνοιξαν, και μόλις ξεκίνησε αυτό υπάρχουν πολλές ερωτήσεις να κάνει κανείς… Για παράδειγμα γιατί βρισκόμαστε εδώ;», ανέφερε ο νομπελίστας Ελβετός αστρονόμος, Ντιντιέ Κελόζ.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια