«Θρίλερ» σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο: Τουρκικές ηλεκτρονικές παρεμβολές κατά μαχητικών της ΠΑ – Το Ισραήλ σήκωσε κατασκοπευτικά


Aυξάνεται η ένταση σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο όλο και περισσότερο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις ηλεκτρονικών παρεμβολών από τουρκικά αεροσκάφη προς τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισης.

Οι προκλήσεις των Τούρκων έχουν γίνει άκρως επικίνδυνες και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι επιδιώκουν το ατύχημα στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή, Ελλάδα και Ισραήλ παρακολουθούν από κοντά τις τουρκικές προκλήσεις οι οποίες αυξάνονται μέρα με την ημέρα.

Έτσι λοιπόν Ισραηλινό κατασκοπευτικό κάνει συνεχόμενες πτήσεις σε Κυπριακή ΑΟΖ και Αίγυπτο, παρακολουθώντας διαρκώς τις τουρκικές κινήσεις.

Η Άγκυρα έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις συνολικά 137 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τις 3 εμπλοκές που σημειώθηκαν από την Τετάρτη 15 Μαΐου μέχρι και την Παρασκευή 17 Μαΐου.

Με αυτό το πλαίσιο αναφοράς, Τούρκοι αξιωματούχοι φτάνουν σήμερα στην Αθήνα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να συζητήσουν με αντίστοιχη ελληνική αντιπροσωπεία τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Στόχος των συνομιλιών θα είναι η διερεύνηση τρόπων, ενεργειών αλλά και δραστηριοτήτων, που μπορούν αν οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης και στην συνεννόηση των δύο πλευρών.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν στο Twitter πως οι συζητήσεις των δύο αντιπροσωπειών θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 25 Μαΐου.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια