Euroleague: Πρώτη εκτός έδρας νίκη χωρίς να πείσει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 72-67 της Μπούντουτσνοστ και, πλέον, περιμένει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ


Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην Euroleague πέτυχε απόψε στην Ποντγκόριτσα ο Παναθηναϊκός, όπου επιβλήθηκε με 72-67 της Μπούντουτσνοστ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της regular season.

Οι «πράσινοι» πήραν αυτό που ήθελαν, μετά την εντός έδρας ήττα από την Ζαλγκίρις, αλλά δεν ικανοποίησαν με την εμφάνισή τους για τρία 10λεπτα, απέναντι στην ουραγό της κατάταξης (0/5).

Η νίκη για την ελληνική ομάδα ήρθε στην 4η περίοδο, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Πασκουάλ βρήκαν το ρυθμό τους στην επίθεση και με μεγάλα καλάθια από τους Τόμας και Παπαπέτρου πήραν διαφορά 13 πόντων (68-55).

Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων στο τελευταίο τρίλεπτο (μείωσαν 67-71) το «τριφύλλι» πανηγύρισε την 3η του νίκη στη διοργάνωση και, πλέον, στρέφει το ενδιαφέρον του, αρχικά στο ματς των «8» του Κυπέλλου με τον Προμηθέα (5/11) και στη συνέχεια στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης ημέρας της Euroleague με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ (9/11).

Ο Τόμας με 14 πόντους και 2 καθοριστικά τρίποντα στο τελευταίο 10λεπτο ήταν ο κορυφαίος των «πρασίνων», ενώ ο Καλάθης σε ένα ακόμη μέτριο βράδυ κατάφερε να πετύχει 10 πόντους και να δώσει 9 ασίστ! Με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ τελείωσε το ματς ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στα προηγούμενα ματς, στο αποψινό ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις έξω από το «τρίποντο» με 9 στις 20 προσπάθειες και χάρις στα μεγάλα σουτ των Λεκαβίτσιους, Τόμας και Παπαπέτρου (4 τρίποντα) στην τελευταία περίοδο κατάφερε να πάρει μία διαφορά που τον οδήγησε στη νίκη.

Η ομάδα του Πασκουάλ δεν πήρε πολλές βοήθειες στο επιθετικό κομμάτι από τους τρεις ψηλούς της (Παπαγιάννης, Γκιστ, Λάσμε), ενώ για τρεις περιόδους είχε προβλήματα στο σκοράρισμα, καθώς και έλλειψη συγκέντρωσης σε σημεία που έδειχνε ικανός να ξεφύγει.

Στο... τέλος της ημέρας, βέβαια, αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα και ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, έστω κι αν ζορίστηκε απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει τη νίκη μετά από 5 αγώνες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια