Η «κομπάρσος» του Ερντογάν

Μία πολιτικός δεν πρέπει μόνο να είναι αξιοπρεπής και πατριώτισσα, αλλά και να φαίνεται αξιοπρεπής και πατριώτισσα. Αυτό, φυσικά, δεν επιτυγχάνεται με το να παρίσταται στην ορκωμοσία ενός ηγέτη που καταπιέζει μεγάλο κομμάτι του λαού του, φιμώνει τον Τύπο,
απολύει δημοσίους υπαλλήλους επειδή δεν τον ψηφίζουν και απάγει και φυλακίζει παράνομα στρατιωτικούς ξένης χώρας για να τους… ανταλλάξει με δικούς του στρατιωτικούς που θέλει να τιμωρήσει.

Τον ρόλο της… κομπάρσου Aσιάτη εκλεγμένου τυράννου επιδιώκει να πάρει η Ντόρα Μπακογιάννη που, παρά τη θύελλα των δικαιολογημένων αντιδράσεων στην Ελλάδα, επιμένει ότι θέλει να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, η κυρία Μπακογιάννη ισχυρίζεται ότι αυτό δεν το πράττει ως κομμάτι ενός προσωπικού… καθηκοντολογίου, αλλά επειδή η παρουσία της στο σόου Ερντογάν θα ωφελήσει την Ελλάδα!

Στον λογαριασμό που διατηρεί στο twitter η κυρία Μπακογιάννη έγραψε: «Θα παραστώ στην ορκωμοσία του Ερντογάν έπειτα από πρόσκλησή του. Βαθύτατα πιστεύω ότι ιδιαίτερα τις δύσκολες ώρες, όταν δύο Ελληνες αξιωματικοί μας βρίσκονται άδικα στις τουρκικές φυλακές, η διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία είναι πράξη σοβαρότητας και ευθύνης». Κατόπιν τούτων θα πρέπει η πρώην υπουργός Εξωτερικών να μας εξηγήσει πώς εννοεί τη «διατήρηση διαύλων επικοινωνίας με την τουρκική ηγεσία».

Θα προλάβει, μήπως, στο περιθώριο αυτής της τελετής, όπου ο νεοσουλτάνος θα κάνει επίδειξη ισχύος, να συζητήσει το ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται παρανόμως κρατούμενοι στην Τουρκία; Θεωρεί ότι έχει να πει κάτι στον κ. Ερντογάν που θα πιάσει τόπο; Νομίζει ότι εκείνη, που πλέον είναι μια απλή βουλευτής, έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος και εκτόπισμα από τους θεσμικούς εκπροσώπους του ελληνικού κράτους;

Είναι προφανές ότι οι ισχυρισμοί της κυρίας Μπακογιάννη δεν έχουν καμία λογική βάση ούτε το ατόπημά της να κάνει… μπούγιο στον Τούρκο πρόεδρο θα ωφελήσει την πατρίδα μας. Καλό θα ήταν, έστω και την τελευταία στιγμή, να αλλάξει άποψη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια