Η NASA προετοιμάζει αυτό το κορίτσι να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον Άρη - Είναι μόνο 17 ετών

Η απεραντοσύνη του διαστήματος γοητεύει τους αρκετούς ανθρώπους, οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις αποικισμού μακριά από τη Γη.

Και ενώ μερικοί ονειρεύονται ένα ταξίδι στο διάστημα, η 17χρονη Αλίσα Κάρσον αναμένεται να το κάνει πραγματικότητα.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η 17χρονη εκπαιδεύεται από την NASA για να γίνει αστροναύτης. Το όνειρό της είναι να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον Αρη και έχει στόχο να συμμετάσχει στην αποστολή του 2033.


Πάντως, φαίνεται να διαθέτει όλα όσα χρειάζονται.

Είναι η πρώτη που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα NASA Passport, πηγαίνοντας στα 14 κέντρα επισκεπτών, ενώ είναι το νεαρότερο άτομο που θα γίνει δεκτό και θα αποφοιτήσει από την ακαδημία από το Advanced Possum, παίρνοντας και επίσημα την πιστοποίηση για να ταξιδέψει στο διάστημα.

Η Αλίσα μελετά, παράλληλα, όλα τα μαθήματα του σχολείου της σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, κινεζικά, γαλλικά και ισπανικά).

«Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο χρόνος και να τα κάνεις όλα σε τόσο νεαρή ηλικία, ενώ παράλληλα πας σχολείο. Η συνέχιση της εκπαίδευσής μου θα φέρει και άλλες δυσκολίες σε μένα, αλλά τα έχω καταφέρει καλά μέχρι τώρα», αναφέρει στο Bored Panda.


Η 17χρονη θέλει να ενθαρρύνει και τους άλλους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. «Πάντα να ακολουθείτε τα όνειρά σας και μην αφήνετε κανένα να σας τα στερήσει», λέει.

Ερωτηθείσα ποιοι αποτελούν έμπνευση για εκείνη απαντά: «Ολοι οι αστροναύτες, ειδικά οι γυναίκες που έφτιαξαν τον δρόμο που θέλω να ακολουθήσω».

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια