Υλικά συνταγής
- 1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα, τριμμένα
- 1 μέτριο ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
Για τη σάλτσα
- 50 ml χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 10 πράσινες ελιές, κατά προτίμηση τσακιστές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. γλυκού ξερά, κοπανισμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία 20΄
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα βαθύ μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μικρό μπολ όλα τα υλικά για τη σάλτσα, περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος
0 Σχόλια