FeaturedPost Slider Top

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Χοιρινό πρασοσέλινο

Υλικά συνταγής για 6 άτομα


  • 1½ κιλό χοιρινό κρέας πλάτη, κομμένο σε μερίδες
  • 500 γρ. πράσα Μπάρμπα Στάθης
  • 750 γρ. σέλινο
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
  • 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ


Εκτέλεση συνταγής


Καθαρίζετε το σέλινο, το ζεματίζετε 2΄-3΄σε άφθονο νερό και το στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα πράσα και τα κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και ροδίζετε ελαφρά το κρέας από όλες τις πλευρές. Το βγάζετε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και κατόπιν ρίχνετε το σέλινο, τα πράσα και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρις ότου τα χορταρικά μαραθούν. Προσθέτετε ξανά το κρέας, το ζωμό των λαχανικών, αλατοπίπερο και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα και 15΄.
Στο τέλος, παίρνετε αρκετό από το ζουμί του φαγητού και το δένετε με το κορν φλάουρ. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και τα προσθέτετε στη δεμένη κρέμα. Περιχύνετε το φαγητό με τη σάλτσα αυγολέμονου, κουνάτε την κατσαρόλα για να πάει παντού και σερβίρετε.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :