Αρνίσια σουβλάκια με σκορδάτη σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά συνταγής


  • 1 κιλό αρνίσιο ψαχνό κρέας, κομμένο σε κύβους
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή άλλο καρύκευμα της αρεσκείας σας
Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 150 ml στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής


Περνάτε σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια τα κομμάτια του κρέατος. Αλατοπιπερώνετε τα σουβλάκια. Αναμιγνύετε 5 κουταλιές της σούπας λάδι με το δεντρολίβανο και αλείφετε με το μείγμα αυτό τα σουβλάκια. Τα ψήνετε στην ψηστιέρα ή το γκειλ για 10’-12’ γυρίζοντάς τα συχνά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα αναμειγνύοντας το γιαούρτι με το σκόρδο, το υπόλοιπο λάδι και το δυόσμο. Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια