Σαλάτα με ραντίτσιο και ρόκα

Υλικά συνταγής  για 4-6 άτομα


Για τη σαλάτα

  • 1/4 κούπας καρύδια, χωρισμένα σε τέταρτα
  • 1 κουταλιά σουσάμι, ψημένο
  • 2 φέτες φορμαέλα, ψητή ή τηγανητή
  • 1 μικρό κόκκινο ραντίτσιο
  • 1 δεμάτι ρόκα
  • 150 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι

Για το ντρέσινγκ

  • 1/4 κουταλάκι αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελάχιστο σκόρδο, τριμμένο
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα έτοιμη
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές καλό κρασόξιδο

Εκτέλεση συνταγής


Κόβετε όλα τα σκληρά φύλλα από το ραντίτσιο και κρατήστε τα τρυφερά της καρδιάς και κόβετε σε κομμάτια. Στη συνέχεια καθαρίστε, κόψτε και πετάξτε τα κοτσάνια από τα φύλλα του σπανακιού και της ρόκας.
Πλένετε καλά και μ’ ένα ψαλίδι κόψτε τα σε κομμάτια. Αφού τα χορέψετε λίγο μέσα σε τρυπητό, να στραγγίσουν καλά, στρώστε τα σε βαθουλή πιατέλα, μαζί με τα φύλλα του ραντίτσιο.

Τοποθετήστε επάνω τα κομματάκια της φορμαέλας και πασπαλίστε τη σαλάτα με το σουσάμι και τα καρύδια.
Χτυπήστε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σ’ ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο και περιχύστε τη σαλάτα, λίγο πριν τη σερβίρετε.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια