Ρωσική προέλαση στο Χαλέπι - Κατέλαβαν την αρτηρία ανεφοδιασμού των ισλαμιστών - Τους «τελειώνουν» | Βίντεο

Της Χριστίνας Φλάσκου

Με μια συνδυασμένη επιχείρηση Αεροπορίας, ειδικών δυνάμεων και μιας ίλης αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκλείσουν σήμερα τις κατεχόμενες από τους ισλαμιστές περιοχές στο Ανατολικό Χαλέπι.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και δυνάμεις του συριακού Στρατού, βασικά ένα μηχανοκίνητο Τάγμα και είχε ξεκινήσει στις 28 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για κρίσιμη επιτυχία καθώς πλέον ελέγχεται η βιομηχανική περιοχή που βρίσκεται βορείως του Χαλεπίου, που από την οποία περνάει η οδική αρτηρία που αποτελούσε τη μοναδική δίοδο ανεφοδιασμού των ανταρτών προς τις περιοχές που ελέγχουν στα ανατολικά του Χαλεπίου!

Η μάχη ήταν σκληρή, αλλά και πάλι τα άρματα μάχης Τ-90MS υποστηριζόμενα από TOMA BTR-82A και επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-35, κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα των ισλαμιστών.

Συνολικά οκτώ άρματα μάχης μπήκαν από την οδική αρτηρία και πλαγιοκόπησαν τις ισλαμιστικές ομάδες αποκόπτοντάς τους την διαφυγή ενώ τα Mil Mi-35 τους "ράντιζαν" με ρουκέτες και τα BTR-82A με καταιγισμό πυρών, κατέστρεψαν ολες τις εστίες αντίστασης.

εν συνεχεία ακολουθησε ο συριακός Στρατός και οι Δυνάμεις Αυτομάμυνας και ασφάλισαν την περιοχή.

Πλέον είναι θέμα χρόνου να πέσει το ανατολικό Χαλέπι αν δεν σπάσουν πάλι την πολιορκία.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν "ασφαλίσει” τη βιομηχανική περιοχή στην προσπάθεια να ελέγξουν αποτελεσματικά γειτονικό δρόμο.





Δείτε κι ένα πολύ καλό ρεπορτάζ βίντεο από το αμπχαζιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΝΑ για την μάχη στο Χαλέπι:



Οι ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία έχουν αποδείξει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, τιμώντας την πρώτη επέτειο από την ανάληψη στρατιωτικού ρόλου από τη Μόσχα στην πολεμική σύγκρουση της Συρίας.

“Η πολεμική υποστήριξη της Ρωσίας στη Συρία οδήγησε στον περιορισμό της δράσης των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων, προλαμβάνοντας την επέκταση της δράσης τους, σε άλλες χώρες” τόνισε το συριακό ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο “στρατηγικό” χαρακτήρα των σχέσεων με τη Ρωσία, ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο στο αμυντικό σκέλος των επιχειρήσεων, αλλά περιλαμβάνει και τις προσπάθειες εξεύρεσης πολιτικής λύσης, στην αιματηρή πολεμική διαμάχη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια