Δραματικές εξελίξεις: Με την άδεια της Ρωσίας η κατάρριψη του Iσραηλινού F-16 – Aιχμάλωτος της al-Nusra o πιλότος

Του Βασίλη Καπούλα

Φωτιά παίρνει η Μέση Ανατολή με ένα γεωπολιτικό παιχνίδι ισχύος να βρίσκεται σε εξέλιξη! Σύμφωνα με ανώτατες στρατιωτικές πηγές η Δαμασκός είχε ειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι θα καταρρίψει τα ισραηλινά μαχητικά με την Ρωσία να είχε δώσει το «οκ»! Ο πιλότος του ισραηλινού F-16 που καταρρίφθηκε βρίσκεται στα χέρια της Al-Nusra!

Σύμφωνα με πληροφορίες η al Nusra μετέφερε στο ισραηλινό έδαφος από το Beer Ajam τον ισραηλινό πιλότο του F16. Άλλες πηγές το διαψεύδουν λέγοντας πως παραμένει αιχμάλωτος.

Eπιπλέον πηγές της Δαμασκού αναφέρουν πως η Ρωσία θα ανταποδώσει εναντίον της al-Nusra στη Νότια Συρία και στα σύνορα με το Ισραήλ.

Πηγές της Δαμασκού αναφέρουν πως η Ρωσία βρίσκεται σε επικοινωνία με το Ισραήλ για το «ατύχημα» όπως χαρακτηρίζεται καθώς για πρώτη φορά η Συρία ενεργοποίησε την αντιαεροπορική της άμυνα.

Παρόλ αυτά η Ρωσία ζήτησε από την Δαμασκό να απέχει από περαιτέρω ενέργειες κατά του Ισραήλ μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις με τις στρατιωτικές αρχές της χώρας (Ισραήλ).

Αναταραχή επικρατεί στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή καθώς ο πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου και η ανώτατη στρατιωτική ηγεσίας έχει αντιληφτεί πως το μήνυμα προήλθε κατευθείαν από την Ρωσία την οποία χαρακτηρίζουν ως τον «μαέστρο» στην Συρία.

Την ίδια στιγμή ρουκέτες συνεχίζουν να πέφτουν στην ισραηλινή πλευρά του Γκολάν από την Συρία, τρεις έπεσαν σε 1 ώρα, γεγονός που δείχνει περαιτέρω εξελίξεις στην περιοχή.

Τέλος ο συριακός Στρατός συνεχίζει να στέλνει μεγάλες ενισχύσεις στο Γκολάν ενώ ενισχύσεις στάλθηκαν και στη Daraa.








* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια