Sponsor

ATHENS WEATHER

Ομελέτα φούρνου

Υλικά


  • 12 αυγά
  • 200 ml γάλα 3,5% λιπαρά
  • 100 γρ. γραβιέρα κομμένη σε κύβους 1x1 εκ.
  • 20 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 120 γρ. μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε κάθετες φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε λωρίδες
  • 10 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
Λαδώνουμε με ένα πινέλο τον πάτο ενός πυρέξ και ρίχνουμε αρκετή φρυγανιά να πάει παντού και δεν ξεχνάμε και τα πλαϊνά του.
Ψιλοκόβουμε τα υλικά για τη γέμιση.
Σε ένα κρύο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον χωρίς λάδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε από το τηγάνι και αδειάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσουμε σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο επιπλέον λάδι (αν χρειάζεται) μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα του).
Την πιπεριά δεν χρειάζεται να τη σοτάρουμε, την προσθέτουμε ωμή.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα υλικά για τη γέμιση στον πάτο του ταψιού προσέχοντας να μην χαλάσουν την κρούστα της φρυγανιάς ώστε να μην κολλάει η ομελέτα στο ταψί μετά.
Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών προσεκτικά και μεταφέρουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για μία ώρα ελέγχοντας να έχει ψηθεί η ομελέτα μας και στο κέντρο του ταψιού.

Συμβουλή


Προσέχουμε να έχουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το φούρνο μας για να αποφύγουμε να μας μαυρίσει από πάνω το φαγητό μας!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια