Διαρροών συνέχεια: Ιατρικά αρχεία και άλλων αθλητών από Ρώσους χάκερ

Οι Ρώσοι χάκερ της «χακτιβιστικής» ομάδας «Fancy Bears» συνέχισαν με «δεύτερη δόση» τη διαρροή ιατρικών αρχείων αθλητών, που υπέκλεψαν από τις βάσεις δεδομένων της Wada (World Anti-Doping Agency).

Μετά τη Σερένα Γουίλιαμς, την αδελφή της Βίνους και την Σιμόν Μπάιλς, τις οποίες οι χάκερ κατηγορούν για ντοπάρισμα, στο Ίντερνετ διέρρευσαν και αρχεία Βρετανών αθλητών όπως ο Σερ Μπράντλεϊ Γουΐγκινς, χρυσός ολυμπιονίκης ποδηλάτης, και ο Κρις Φρουμ, τρεις φορές νικητής του Tour de France.
H Wada συνεχίζει να υποστηρίζει πως οι επιθέσεις έχουν στόχο την υπονόμευση του παγκοσμίου συστήματος αντιντόπινγκ. Από πλευράς τους, οι «Fancy Bears» δημοσιοποιούν κυρίως έγγραφα τα οποία περιγράφουν εξαιρέσεις χρήσης για θεραπευτικούς σκοπούς (TUEs), που επιτρέπουν τη χρήση απαγορευμένων ουσιών για ιατρικές ανάγκες των αθλητών. Σύμφωνα με τους χάκερ, πρόκειται στην ουσία για άδειες ντοπαρίσματος, ενώ χαρακτηρίζουν τη Wada «διεφθαρμένη» και «υποκριτική».


Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, τα έγγραφα έχουν να κάνουν με 10 Αμερικανούς, 5 Βρετανούς και 5 Γερμανούς αθλητές, καθώς και από έναν αθλητή από Δανία, Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία και Ρουμανία. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η Πέτρα Κβίτοβα (Τσεχία), δύο φορές πρωταθλήτρια Γουΐμπλεντον, και ο χρυσός ολυμπιονίκης της δισκοβολίας Ρόμπερτ Χάρτινγκ (Γερμανία).
Επίσης, στη λίστα περιλαμβάνεται η Βέθανι Λιν Μάτεκ Σαντς, Αμερικανίδα τενίστρια που έχει κερδίσει το Grand Slam, η Νταγκμάρα Βόσνιακ, ξιφομάχος, η χρυσή και αργυρή ολυμπιονίκης Αμερικανίδα κολυμβήτρια και ο Ρώσος πυγμάχος Μίσα Αλογιάν.
Οι χάκερ προειδοποιούν πως «έρχονται και άλλες διαρροές».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια