Ξεχάστε το... καλοκαίρι: Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» καταιγίδες και χαλάζι

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Σήμερα μίνι καύσωνας και από αύριο… χειμώνας – Πού και πότε θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθες, Παρασκευή, (16/09/2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ραγδαία επιδείνωση με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι θα παρουσιάσει ο καιρός από την Κυριακή, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα τη Δευτέρα και την Τρίτη. Για σήμερα, προβλέπεται μίνι καύσωνας με τον υδράργυρο να αγγίζει σε πολλές περιοχές τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά για σήμερα, Σάββατο (17/09) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Από το απόγευμα σποραδικές βροχές στα βορειοδυτικά. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο τα φαινόμενα θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.
Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 12 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές στα βόρεια. Το βράδυ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα ενταθούν. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Το απόγευμα στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους με την ίδια ένταση. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Κυριακή (18/09) στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια.

Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι
Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς άνεμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας. Επισημαίνεται ότι ενδέχεται στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική στερεά να εκδηλωθούν τα φαινόμενα πρόσκαιρα και την Κυριακή (18-09-2016).

Πιο αναλυτικά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:
Τη Δευτέρα (19-09-2016)
τα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά την Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα τις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές.
Την Τρίτη (20-09-2016)
τα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς πρόσκαιρα τις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές. Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια