Υλικά για 4-6 άτομα
- 300 γραμμάρια μανούρι κομμένο σε φέτες
- 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο ελαφρά
- ½ κούπα αλεύρι
- ¾ κούπας σουσάμι χοντρό και καβουρντισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρύφαλλα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ξύλο κοπής κόβουμε το μανούρι σε φέτες πάχους 1 εκ. Τα πανάρουμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το ασπράδι και στο τέλος από το σουσάμι μέσα στο οποίο έχουμε ανακατέψει τα κανελογαρύφαλλα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει αλλά όχι να καπνίσει και τηγανίζουμε την παναρισμένη μυζήθρα και από τις δυο πλευρές σε μέτρια θερμοκρασία.
Δεν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Δεν πρέπει να καεί το σουσάμι γιατί πικρίζει , οπότε πρέπει να τηγανιστεί λίγο.
Την βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας και τη σερβίρουμε ζεστή με μέλι.
* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.
0 Σχόλια