Τα τεχνολογικά θαύματα των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων | Γράφημα

Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνει μόνο βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων των εκάστοτε αθλητών. Σημαίνει και πρόοδος σε τεχνολογικό επίπεδο.

Έτσι κάθε τέσσερα χρόνια η κάθε πόλη που διοργάνωνε τους Αγώνες είχε να προσθέσει κι αυτή το δικό της λιθαράκι στη βελτίωση της καθημερινότητας των αθλητών και των μεταδόσεων: κι όλα αυτά μέσα από τη χρήση της ολοένα και πιο καινοτόμου τεχνολογίας.

Από το 1896 μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο… τεχνολογικό αυλάκι. Από το 1912 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Στοκχόλμη, όπου χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ευρέως τα ηλεκτρονικά χρονόμετρα, μέχρι το 2002 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σολτ Λέικ Σίτι, όπου για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στις μεταδόσεις η τεχνολογία instant video replay, μοιάζει σαν να πέρασε όχι ένας αιώνας αλλά… μια αιωνιότητα.


Για το 2020 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο η ιαπωνική κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή μια σειρά από τεχνολογικά θαύματα: ένα Ολυμπιακό Χωριό εξολοκλήρου κατασκευασμένο από ρομπότ, τεχνολογία αυτόματης μετάφρασης, αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, τηλεοράσεις 8Κ υψηλής ανάλυσης, αεροπλάνα και λεωφορεία που θα κινούνται με φύκια, ολόκληρα χωριά που θα λειτουργούν με υδρογόνο, τεχνητή βροχή μετεωριτών, τρένα μαγνητικής αιώρησης και φυσικά 5G ασύρματα δίκτυα: Μια σειρά από καινοτομίες που αναμένεται να ανεβάσουν τον τεχνολογικό πήχη σε ακόμη πιο δυσθεώρητα ύψη.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια