Sponsor

ATHENS WEATHER

Πολίτικο γιαουρτλού

Υλικά για 2-4 μερίδες


Για το κεμπάμ

  • 400 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
  • 400 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζουμί από κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές του γλυκού  πιπέρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού τσίλι τριμμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα καυτερή
  • 1κουταλιά του γλυκού μιξ μπαχάρι Πολίτικο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτα
  • μυρωδικά όπως βασιλικός, θυμάρι, μαιντανός, ρίγανη, κανέλα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κ γλυκού πάπρικα
  • αλάτι
  • λάδι

Εκτέλεση


Ζυμώνουμε το κρέας με όλα τα υλικά του. Περνάμε τον κιμά σε μακριά σούβλα και σχηματοποιούμε σε μακρύ και φαρδύ κεμπάπ. Λαδώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου για 5 λεπτά την πλευρά στη μεγάλη σκάλα θερμοκρασίας.
Βάζουμε τη σάλτσα να βράσει και προσθέτουμε τα μυρωδικά που θέλουμε, το κρεμμύδι, τα πιπέρια, το αλάτι και το λάδι. Την αφήνουμε να βράσει για λίγη ώρα. Σερβίρεται με γιαούρτι  και ξεροψημένες πιττούλες.

Πηγή: sidagi.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια