Επίδειξη δύναμης από τους ισλαμιστές οπαδούς του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Κολωνία που φωνάζουν «Allahu Akbar»

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη δύναμης μέσα στη Γερμανία προχωράει σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς συγκεντρώθηκαν 20.000-30.000 Τούρκων ισλαμιστών που διαβιούν στην Γερμανία ως μετανάστες και διαδήλωσαν μαζικά στην Κολωνία υπέρ του του Τούρκου προέδρου στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα στην γερμανική κυβέρνηση για να μην συνεχίσει μαζί με τις ΗΠΑ και την υπόλοιπη ΕΕ τις παρασκηνιακέ διαδικασίες ανατροπής του.

Κατά την πορεία εκτός από τα «τραγουδάκια» υπέρ του Τούρκου προέδρου φώναζαν συνεχώς «Allahu Akbar»

Η μεγάλη αυτή διαδήλωση γείρει φόβους ότι θα προκαλέσει εντάσεις στους κόλπους της μεγάλης τουρκικής κοινότητας της Γερμανίας, εν μέσω των επακόλουθων της αποτυχημένης απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ένα πραξικόπημα για το οποίο ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει καταστήσει άμεσα υπεύθυνες τις ΗΠΑ και φυσικά τους Ευρωπαίους συμμάχους τους, καθώς ο Φ.Γκιουλέν διαβιεί στην αμερικανική Πενσυλβάνια και είναι αδύνατο να διοργάνωε οτιδήπουτε που να μην ήταν γνωστό στην CIA.

Η γερμανική αστυνομία, έχει αναπτύξει 2.300 άνδρες  στη μεγαλούπολη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που φιλοξενεί μια μεγάλη κοινότητα Τούρκων και Γερμανών υπηκόων τουρκικής καταγωγής.

Το πόσο πολύ τρέμει η Γερμανία την ισχύ του Ρ.Τ.Ερντογάν το αποδεικνύει το γεγονός ότι βγήκε απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, με την οποία απαγορεύτηκε στον Τούρκο πρόεδρο να δώσει ομιλία στην Κολωνία μέσω τηλεδιάσκεψης, της διαδήλωσης εναντίον όσων συμμετείχαν στο πραξικόπημα εναντίον του.

Ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομέρ Τσελίκ, επιτέθηκε φραστικά στη γερμανική κυβέρνηση, λέγοντας πως παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες ελευθερίας του λόγου και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Φυσικά αυτό ισχύει, άλλωστε την ομιλία θα την έκαν ο νόμιμος και αναγνωρισμένος σε όλον τον πλανήτη πρόεδρος της Τουρκίας.

ΗΠΑ και Γερμανία έχουν έρθει σε πολύ δύσκολη θέση. Νομικά δεν μπορούν να χτυπήσουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν και δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν την απέχθεια που του έχουν, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν άφησε απ'εξω ούτε την Γερμανία για τη στάση που τήρησε κατά τη διάρκεια και μετά το πραξικόπημα, καθώς σημειώνεται ότι το Βερολίνο δεν είχε προβεί ούτε σε δήλωση στήριξης της νόμιμης κυβέρνησης ενώ η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από τις γερμανικές αρχές την έκδοση δικαστικών που κατέφυγαν στη Γερμανία μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος, καθώς και να ελεγχθούν οι τοπικοί σύλλογοι Τούρκων μεταναστών, για έυρεση συνδέσεων με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, είπε πως η απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει την ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω βίντεο ήταν «απαράδεκτη» και πρόσθεσε πως ελπίζει η γερμανική κυβέρνηση να δώσει επαρκείς εξηγήσεις.

Φυσικά και δεν θα δώσει διότι απλούστατα δεν υπάρχουν. Ειναι καθαρά ένα παγκόσμιο γεωπολιτικό παιχνίδι πλέον όπου δεν υπάρχουν πια ούτε οι τυπικοί κανόνες. Βασικά οι «μάσκες» έπεσαν για όλους και αυτό το καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη.

Δεδομένου ότι θα πραγματοποιηθούν και τέσσερις αντισυγκεντρώσεις αριστερών οργανώσεων (πάντα έχουν ιδιαίτερη χρηιμότητα οι οργανώσεις αυτές, όλως τυχαίως όταν πρόκειται για εξυπηρέτηση δυτικών συμφερόντων) και νεολαιών γερμανικών κομμάτων

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ σε συνέντευξή του στη Σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας του Μονάχου Süddeutsche Zeitung, τόνισε ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει προσπάθειες εκφοβισμού των διαφορετικά σκεπτόμενων.

«Δεν γίνεται» να μεταφέρονται οι εσωτερικές εντάσεις της Τουρκίας στη Γερμανία και να εκφοβίζονται όσοι έχουν διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις.

Στη Γερμανία δεν έχουν θέση αυτά και «δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε ο Σταϊνμάγιερ.

Ο συμπρόεδρος των πρασίνων Τζεμ Εζντεμίρ επέκρινε σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του ομίλου Funke (Westdeutsche Allgemeine Zeitung, Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost κ.α.) τις μαζικές προσπάθειες εκφοβισμού των αντιπάλων του Ερντογάν:

«Βιώνουμε στη χώρα μας ένα κυνηγητό των αντιπολιτευόμενων Τούρκων. Υποστηρικτές του Ερντογάν, εκφοβίζουν τους άλλους ότι πρέπει να τιμωρηθούν με την μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα που προβλέπουν οι νόμοι», τόνισε.

Διαδηλώσεις υπέρ ή κατά της τουρκικής ηγεσίας σε γερμανικό έδαφος θα πρέπει «να γίνονται στο πλαίσιο της έννομης τάξης». «Δεν επιτρέπεται να δημιουργηθεί κανενός είδους κλίμα φόβου».

Ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και αντιπρόεδρος της γερμανικής κυβέρνησης Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έγραψε στα γερμανικά και τα τουρκικά στη σελίδα του στο Facebook ότι κατά τη γνώμη του η Τουρκία είναι βαθιά διχασμένη.

«Η παράκλησή μου είναι η εξής: Συμπεριφερθείτε στους έχοντες διαφορετικές απόψεις με σεβασμό. Ακόμα και θεμελιώδεις διαφορές απόψεων δεν επιτρέπεται να μας διχάσουν. Η Γερμανία πρέπει να είναι η πατρίδα όλων όσοι ζουν εδώ».

Ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα μετανάστευσης Φόλερ Μπεκ, κάλεσε τους διοργανωτές και τους διαδηλωτές να δεσμευθούν σαφώς υπέρ της δημοκρατίας.

Η Ένωση Ευρωπαίων – Τούρκων Δημοκρατών (UETD), η οποία διοργανώνει τη συγκέντρωση υπέρ του Ερντογαν στην Κολωνία, «πρέπει να πει για ποια δημοκρατία κατεβαίνει στους δρόμους, αν θέλει να λαμβάνεται στα σοβαρά υπόψη στη Γερμανία.

Η UETD πρέπει να αντιταχθεί στις επιθέσεις κατά της ελευθερίας του Τύπου και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης από τον Ερντογάν, διαφορετικά το ναι της στη δημοκρατία δεν είναι ειλικρινές και στην πραγματικότητα είναι ένα ναι στην Ερντοκρατία», είπε στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως είπε ο Μπεκ το κάλεσμα στη συγκέντρωση υπέρ της «δημοκρατίας και κατά του πραξικοπήματος» όπως είναι ο τίτλος της, το οποίο κάνει η UETD, μοιάζει με «άνευ όρων «ναι» στο πραξικόπημα», του Τούρκου προέδρου.

Γίνεται κατανοητό δηλαδή ότι δεν πρόκειται πλεόν για μια απλή συγκεντρωσούλα. Εδώ έχουμε «πόλεμο». ΕΕ και ΗΠΑ τα δίνουν όλα εναντίον της Τουρκίας του Ρ.Τ.Ερντογάν και παρακαλάνε την θεά Τύχη (από τον πραγματικό Θεό όλη η Δύση έχει απομακρυνθεί εδώ και πολλά χρόνια) με κάποιο τρόπο να ανατρέψει τον Ρ.Τ.Ερντογάν.

Το ζήτημα είναι μέχρι να γίνει αυτο (και αν γίνει) η Ελλάς να εκμεταλευτεί την περίσταση άμεσα και να βγει κερδισμένη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια