Sponsor

ATHENS WEATHER

Φακές πιρουνάτες με φέτα και ελιές

Υλικά


  • 2 φλιτζ. τσαγιού φακές, κατά προτίμηση χοντρές
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
  • 10 μικρά ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 150 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος ή 1 κουτ. γλυκού ξερός τριμμένος
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 12 ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένες σε μικρότερα κομμάτια 

Για τη σάλτσα

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη (ή όσο θέλουμε)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι  

Μερίδες 4, Προετοιμασία 15΄, Αναμονή 20΄, Μαγείρεμα 30΄

Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε νερό χωρίς αλάτι με τα δαφνόφυλλα δάφνης, τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και τη ρίγανη για περίπου 25 – 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο. Τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

Σάλτσα: Στο μούλτι ή σε ένα βαζάκι με καπάκι που κλείνει καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το πολτοποιημένο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά για να ενωθούν τα υλικά της σάλτσας. Περιχύνουμε τη φακή, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Βγάζουμε τη σαλάτα από το ψυγείο και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το δυόσμο, τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ελιές και τη φέτα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια