Νάτο πάλι το ΝΑΤΟ

Γράφει ο Δημήτρης Παπαχρήστος, 
Συγγραφέας

«Έξω το ΝΑΤΟ» φωνάζαμε στο Πολυτεχνείο, «έξω οι Αμερικάνοι». Εγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την ανοχή των «συμμάχων» και την προδοσία τη δική μας, τον Ιούλιο του 1974, με αποτέλεσμα η τραγωδία της Κύπρου να συνεχίζεται.

Ο Γκιζίκης, ο στρατηγός-πρόεδρος της χούντας, όρκισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, εφαρμόστηκε το στιγμιαίο και οι «χουντίσαντες» έπεσαν στα μαλακά και στην αγκαλιά αυτών που τους εξέθρεψαν, και έτσι άρχισε η Μεταπολίτευση που μας έφερε έως εδώ. Σαράντα δύο χρόνια ο στρατός κατοχής παραμένει στο νησί. Τα τετελεσμένα σήμερα εμποδίζουν τη λύση του Κυπριακού, να γίνει δηλαδή ένα ομόσπονδο ενιαίο κράτος χωρίς εγγυητές, με διεθνή αναγνώριση... Ηδη τόσα χρόνια οι έποικοι αλλοιώνουν πληθυσμιακά τη βόρεια Κύπρο σε σημείο που έφτασε η τουρκοκυπριακή μειονότητα να είναι μειονότητα της μειονότητας.
Ο «ανήκομεν εις την Δύσιν» Κωνσταντίνος Καραμανλής, αφού υπέγραψε τη Συμφωνία της Ζυρίχης, μετά του Αβέρωφ και του Μακαρίου και τον Αύγουστο του 1974 δέχτηκε τη δεύτερη εισβολή των Τούρκων, έβγαλε διαμαρτυρόμενος την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ για λίγο και σήμερα, με την ανοιχτή πληγή της Κύπρου και με τον κίνδυνο να επιστρέψει το σχέδιο Ανάν από την πίσω πόρτα, το ΝΑΤΟ αντικαθιστά την Frontex και επεμβαίνει στο Αιγαίο.
Μετά τη συμφωνία Βερολίνου - Αγκυρας και τη βοήθεια των συμμάχων (ΝΑΤΟ) θα μας φυλάνε τα σύνορά μας από τους εισβολείς. Στον κάλαθο των αχρήστων τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, η Ελλάδα θα πρέπει να παραδοθεί στις προσταγές τους. Θα βάλουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα... Το Σύμφωνο της Βαρσοβίας διαλύθηκε. Ο Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε. Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής του, ποιο ρόλο παίζει το ΝΑΤΟ και ποια η αποστολή του; Αφελείς ερωτήσεις, όταν η δυτική συμμαχία επιδιώκει να γίνει κυρίαρχη και χρειάζεται το ΝΑΤΟ ως στρατιωτικό βραχίονα και δύναμη κρούσης και άμυνας...
Φτιάχνει βάσεις στην Ουκρανία και στις παρυφές των πρώην σοβιετικών χωρών και στη Μέση Ανατολή, στη Συρία, στο Ιράκ μέχρι και στο Αφγανιστάν επεμβαίνει. Η Περσία, δηλαδή το Ιράν, βγαίνει από τον οικονομικό αποκλεισμό, αναστέλλεται το πυρηνικό πρόγραμμα και ενδεχομένως προετοιμάζεται η δημιουργία του αυτόνομου Κουρδιστάν... Μέσα σε αυτό το «εύφλεκτο κλίμα» η γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας είναι ένα όπλο που θα έπρεπε να το καταλάβει και να το αισθανθεί η Ενωμένη Ευρώπη της Γερμανίας και τα εκατομμύρια των προσφύγων-μεταναστών δεν θα μπορούν να εμποδιστούν με σύρματα, τείχη, καράβια και αεροπλάνα. Τα Ιμια και η Κίναρος και ο χαμός των αεροπόρων μας θα έπρεπε να μας κάνουν πιο προσεκτικούς και πιο αποφασιστικούς...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια