«Αισιοδοξία είναι η τρέλα να επιμένουμε ότι όλα πηγαίνουν καλά, την ίδια στιγμή που όλοι δυστυχούμε»


Γράφει ο Νίκος Μελέτης
Από τις 27 Ιανουαρίου με ένα αδιόρατο μειδίαμα όλα τα κυβερνητικά στελέχη, κλείνοντας το μάτι, έκαναν μετάγγιση αισιοδοξίας και σιγουριάς στην κοινή γνώμη. Θα τους κάνουμε τους ξένους να σκάσουν. Δεν θα μας πληρώνουν, δεν θα δεχόμαστε τα δάνειά τους και θα τους κάνουμε να πεθάνουν από μελαγχολία.

Μη βλέπετε τα πράγματα όπως είναι, μην ανησυχείτε με όλα όσα βλέπετε να συμβαίνουν. Ολα στο τέλος θα γίνουν διαφορετικά. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση μας έκανε μασάζ και ενέσεις αισιοδοξίας. Στο τέλος κάτι θα γίνει και θα αποφύγουμε τα «βράχια» και το «ναυάγιο».
Το αδιέξοδο, δυστυχώς, είχε προεξοφληθεί όταν η κυβέρνηση συγκάλεσε τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή. Η οποία έγινε τη στιγμή που κορυφωνόταν η υποτιθέμενη διαπραγμάτευση, όπου ο Βαρουφάκης, η Παναρίτη και τα άλλα παιδιά είχαν μπλέξει τα μπούτια τους, στέλνοντας στην τρόικα μέτρα που οι άλλοι δεν θεωρούσαν μέτρα και υιοθετώντας μεταρρυθμίσεις που οι άλλοι εξελάμβαναν ως μονομερείς ενέργειες. Στήθηκαν σκηνικά επικοινωνιακά. Με τη συμπολίτευση να συναινεί με δυσάρεστο τρόπο στην κάλυψη των ρουσφετιών του κάθε Κατρούγκαλου και του κάθε πρωθυπουργικού εξάδελφου και την αντιπολίτευση με ακόμη πιο θλιβερό τρόπο να προσπαθεί να δικαιολογήσει τις «επενδύσεις» του κ. Παπασταύρου, συμβούλου του Α. Σαμαρά.
Το αδιέξοδο είναι εδώ και φωνάζει. Το ακούνε μόνο όσοι έχουν ανοικτά τα αυτιά τους. Αλλοι νομίζουν ότι λουφάζοντας θα αρχίσει το ροκάνισμα του χρόνου. Θα περνάνε οι ώρες, οι ημέρες, οι εβδομάδες και θα πιέζονται οι... δανειστές. Θα τους φτάσουμε στο «αμήν» και θα υποκύψουν, αν και εμείς είμαστε που από Δευτέρα θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα πληρώσουμε τις συντάξεις ή το ΔΝΤ. Ομως η συζήτηση είναι για να δοθούν χάντρες στους ιθαγενείς. Κι άλλες χάντρες.
Στο τέλος, όλα θα πάνε καλά, μας λένε. Αλλά υπάρχει και ο Βολταίρος που είχε γνώμη για αυτή την «αισιοδοξία» μερικούς αιώνες πριν: «Η αισιοδοξία είναι η τρέλα να επιμένουμε ότι όλα πηγαίνουν καλά, την ίδια στιγμή που όλοι δυστυχούμε». Αλλά μπροστά στην Κουμουνδούρου, τι αξία έχει ο Βολταίρος...

Έθνος

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια