Διάγνωση καρκίνου του δέρματος από την IBM


H IBM ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει ένα σύστημα το οποίο παρουσιάζει μεγάλη ακρίβεια στην διάγνωση περιστατικών καρκίνου του δέρματος. 
Συγκεκριμένα, η IBM δηλώνει ότι το σύστημά της έχει επιτυχία της τάξης του 95% σε πειραματικές εφαρμογές και επιδιώκει να έρθει σε συνεργασία με ιατρικά κέντρα, προκειμένου να διαθέσει την τεχνολογία της για πρακτική δοκιμή.

Η IBM θέλει να θέσει το σύστημά της σε ιατρική εφαρμογή και να δει την τεχνολογία της να βοηθά το ιατρικό έργο.
Μέχρι σήμερα τα ποσοστά επιτυχημένης διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος κυμαίνονται μεταξύ 75% και 84%, με το τελευταίο, μάλιστα, ποσοστό να αφορά σε διαγνώσεις που έχουν υποβοηθηθεί από κάποια τεχνολογική εφαρμογή. Γίνεται σαφές, ότι εάν ισχύουν τα δεδομένα της IBM, τότε το σύστημά της μπορεί να φέρει μια μικρή επανάσταση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η IBM ασχολείται με την ιατρική έρευνα, καθώς έχει εφαρμόσει και στο παρελθόν τεχνολογίες τεχνητή νοημοσύνη και μηχανές που έχουν την ικανότητα μάθησης με σκοπό την βοήθεια της ιατρικής. Το σύστημα της, IBM Watson, χρησιμοποιείται σε διάφορες εφαρμογές, με την πιο πρόσφατη από αυτές να είναι η ανάλυση ιατρικών φακέλων Αμερικανών βετεράνων στρατιωτών.

pestaola.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια