Sponsor

ATHENS WEATHER

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κιμά

Υλικά

  • κολοκυθάκια: 6 μεγάλα
  • κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
  • κιμάς: 400 γρ.
  • ρύζι μακρύκοκκο: 60 γρ.
  • πιπερίτσα καυτερή: 1 (προαιρετικά)
  • δυόσμος:
  • μαϊντανός: 1 ματσάκι
  • κύβος λαχανικών1
  • αυγά: 2
  • λεμόνι: 1, ο χυμός
  • ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού
  • αλεύρι: 1 κουταλιά της σούπας
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε τα κολοκυθάκια στη μέση οριζοντίως. Αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο αρκετή από τη σάρκα τους. Ζεσταίνετε 6 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τον κιμά 6΄-8΄. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και κατόπιν ρίχνετε 150 ml ζεστό νερό, την πιπερίτσα (προαιρετικά) και το αλατοπίπερο.
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά 25΄, ανακατεύοντας πού και πού. Αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με τα μυρωδικά (δυόσμο και μαϊντανό) ψιλοκομμένα και ανακατεύετε. Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα που ετοιμάσατε και τα βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα. Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και 150 ml ζεστό νερό. Ρίχνετε και τον κύβο, σκεπάζετε και σιγοβράζετε 20΄ περίπου.
Βγάζετε κατόπιν με τρυπητή κουτάλα τα κολοκυθάκια και παίρνετε τον ζωμό του φαγητού. Δένετε τον ζωμό με το αλεύρι (όπως ακριβώς κάνετε με το κορν φλάουρ). Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και προσθέτετε σιγά σιγά τον πηχτό ζωμό χτυπώντας διαρκώς. Αλατοπιπερώνετε και δένετε τη σάλτσα σε πολύ χαμηλή φωτιά. Περιχύνετε τα κολοκυθάκια με το αυγολέμονο. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια