Sponsor

ATHENS WEATHER

Αρνάκι αραχοβίτικο με φορμαέλα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό αρνίσιο μπούτι, σε μερίδες
  • 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κιλό διάφορα χόρτα (μυρώνια, βλίτα, σέσκουλα, λάπατα, αντίδια, ζοχοί, κ.λπ.), καθαρισμένα και χονδροκομμένα
  • 50 γρ. μαύρες ελιές Αμφισσας, χωρίς τα κουκούτσια
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. φορμαέλα, σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό έως ότου σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

Ρίχνουμε και τα χόρτα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο, προσθέτουμε τις ελιές, γαρνίρουμε με τον άνηθο και καλύπτουμε το αρνί με τις φέτες του τυριού. Βάζουμε το σκεύος στον φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μια κρούστα επάνω από το κρέας.

Αν η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να μπει στον φούρνο, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε το φαγητό σε άλλο σκεύος.


*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια