Sponsor

ATHENS WEATHER

Λαζάνια με λαχανικά

Υλικά

  • ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
  • κρεμμύδια 2 ψιλοκομμένα
  • πράσα 3
  • αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε
  • ξερό φασκόμηλο λίγο
  • μοσχοκάρυδο ή κανέλα λίγο
  • κολοκύθα βρασμένη και κομματιασμένη 3 φλιτζάνια
  • πατάτες βρασμένες και κομματιασμένες 2
  • κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά 1 1/2 φλιτζάνι
  • παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα 1 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη
  • γάλα 1,5% λιπαρά 150 ml
  • φύλλα λαζάνια (περίπου 180 γρ.) 9 πλατιά
  • μαργαρίνη 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα πράσα για μερικά λεπτά να γυαλίσουν και δυναμώνετε στη συνέχεια τη φωτιά. Αλατοπιπερώνετε.

Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια και τα πράσα και να πιει το μείγμα τα υγρά τους (περίπου 5΄ με 10΄). Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε την κολοκύθα και τις πατάτες με 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα, λίγα από τα μπαχαρικά (φασκόμηλο και μοσχοκάρυδο) και αλατοπιπερώνετε.

Ρίχνετε το γάλα σε ένα ταψάκι και σκεπάζετε με το 1/3 από τα λαζάνια. Στη συνέχεια απλώνετε το μισό μείγμα της κολοκύθας και το μισό μείγμα πράσων και κρεμμυδιών. Σκεπάζετε με άλλη μία στρώση λαζάνια.

Απλώνετε άλλη μία στρώση με μείγμα κολοκύθας και μείγμα κρεμμυδιών-πράσων. Ανακατεύετε το μείγμα κολοκύθας που έχει περισσέψει με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και καλύπτετε το τελευταίο στρώμα λαζάνια, πασπαλίζοντας με 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και σκορπίζετε κομματάκια βούτυρο.

Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15΄μέχρι να πάρει χρώμα
  • Προετοιμασία: 45 λεπτά
  • Ψήσιμο: 40 λεπτά
  • Μερίδες: 6
  • Δυσκολία: εύκολο

Συμβουλή

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Θερμίδες: 322 kcal,
Λιπαρά: 8.4g,
Κορεσμένα λιπαρά: 3.9g,
Πρωτεΐνες: 16.6g,
Υδατάνθρακες: 35.8g,
Χοληστερόλη: 19mg

Πηγή: icookgreek.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια