Υλικά
- χοιρινό κρέας (λαιμός) 1.200 γρ. καθαρισμένο απ’ τα λιπάκια του
- ελαιόλαδο λίγο
- καρότα 2 χοντροκομμένα
- κρεμμυδάκια 10 καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- πράσα (μόνο το άσπρο μέρος τους) 2, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- λεμονόχορτο 3 μπαστουνάκια, κομμένα
- μαντζουράνα 1 ματσάκι, ψιλοκομμένη
- ζωμός λαχανικών 300 ml
- γάλα καρύδας 1 κονσέρβα
- χαλούμι 8 φέτες, κομμένο
- αλάτι λίγο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Τηγανίζετε το κρέας σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, απ’ όλες τις πλευρές. Το μεταφέρετε σε κατσαρόλα, προσθέτετε τα λαχανικά, το ζωμό και το γάλα καρύδας και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε φέτες.Κόβετε και το χαλούμι σε φέτες και το ψήνετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Στο ίδιο τηγάνι τηγανίζετε ελαφρά και τις φέτες του βρασμένου κρέατος, για να του δώσετε χρώμα.
Σερβίρετε το χοιρινό και το χαλούμι εναλλάξ σε στρώσεις και το συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες ή σαλάτα.
Αν θέλετε, κρατάτε τη σάλτσα, όπου έχετε βράσει το κρέας, αφαιρείτε το λεμονόχορτο και την πολτοποιείτε στο μπλέντερ για να λιώσουν τα λαχανικά. Αφού φιλτράρετε τη σάλτσα, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με αυτή το κρέας.
Συμβουλή
Το λεμονόχορτο μερικοί το ξέρουν και ως lemongrass. Έχει πολύ λεπτό άρωμα και θυμίζει λίγο το φρέσκο κρεμμυδάκι. Αναζητήστε το στα μεγάλα μανάβικα.Mix & Match
Ένα πιάτο που ισορροπεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον ανάμεσα σε ποικίλα, διεθνή υλικά, δίνοντας ένα αποτέλεσμα που μάλλον θα χαρακτηρίζαμε fusion. Εξωτικά αρώματα και φρουτώδης χαρακτή- ρας, στοιχεία που αντιστοιχίζονται σε ένα λευκό ξηρό κρασί από Sauvignon blanc, σε ένα ημίξηρο Gewurztraminer ή ακόμη και σε μια σπιρτόζα μπίρα weiss.citypress.gr
0 Σχόλια