Ας το εμπεδώσουμε… Φόροι εφ όρου ζωής!

foroiΣύμφωνα με το νέο Μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Κομισιόν, η  έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης από 1% έως 4%, που αποτελεί θηλιά στο λαιμό των ελληνικών νοικοκυριών, έλαβε και δεύτερη παράταση και θα επιβληθεί και για τα εισοδήματα του 2016.
Αυτό συνέβη καθώς έπρεπε να καλυφθεί η «μαύρη» τρύπα που προέκυψε στα έσοδα από τη μη εφαρμογή της εισφοράς 0,2% στο τζίρο των επιχειρήσεων και την απόφαση να μην περικοπούν περαιτέρω οι αποδοχές των ένστολων και των αποστράτων.

Παράλληλα η Κομισιόν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει παράταση έως το 2014 και το «χαράτσι» ακινήτων. Η τρόικα εμφανίζεται προβληματισμένη από το δημοσιονομικό κενό ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ για την διετία 2015-2016.
 Εάν η Κομισιόν δεν πειστεί τελικά από το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που αναμένεται να κατατεθεί το φθινόπωρο, ότι μπορεί να εισπράξει έσοδα ύψους 2,7- 2,9 δισ. ευρώ και να πετύχει τους στόχους, τότε το χαράτσι θα παραμείνει.
Πιο αναλυτικά το αναθεωρημένο μνημόνιο υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα «περιλαμβανομένης της παράτασης των ήδη θεσμοθετημένων μέτρων» προκειμένου να εξασφαλίσει έσοδα 2,9 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από τα ακίνητα. Ωστόσο, η Κομισιόν εκτιμά ότι ο στόχος για τον νέο φόρο είναι φιλόδοξος μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και αναμένει νέα αναβολή στην εφαρμογή του χαρατσιού της ΔΕΗ έως το 2014.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το δημοσιονομικό κενό καθώς και για την είσπραξη φόρων αλλά και για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου.
defencenet.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια