Καθαρίζετε τα σπαράγγια και αφαιρείτε το
σκληρό τμήμα τους. Τα ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό για 3’ και τα
στραγγίζετε. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και
σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και τα σπαράγγια για 2’ - 3’, μέχρι να
μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνετε
αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το
ροκφόρ. Αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση και να λιώσει το τυρί,
ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Εν
τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά
σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Κατόπιν τα στραγγίζετε, τα
βάζετε ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτετε τη σάλτσα και το καπνιστό χοιρινό
αφού το τηγανίσετε πολύ ελαφρά, ανακατεύετε και σερβίρετε.
0 Σχόλια