Ο Πούτιν «μεταμορφώνεται» σε… άγρια αρκούδα

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Την ριζική αλλαγή της ρώσικης στρατηγικής έναντι των προβλημάτων που αναφύονται στα σύνορα της χώρας μετά την αύξηση της δυτικής επιθετικότητας, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ και αναμεταδίδουν με έμφαση τα τουρκικά.

Όπως αναφέρεται, μετά από «ειδικές» αναφορές των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για σχεδιασμένες προβοκάτσιες σε βάρος της Ρωσίας, με εντολή του Πούτιν αυξάνεται η πολεμική ετοιμότητα της Ρωσίας και οι συγκεντρώσεις ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη.

Δεν είναι άσχετο με τις εξελίξεις αυτές και η ανοιχτή παρέμβαση της Ρωσίας δια του υπουργού Εξωτερικών Λαβρώφ στο Σκοπιανό, όπου κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν την δημιουργία νατοϊκού προτεκτοράτου κατά της Ρωσίας στην Κεντρική Βαλκανική.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι στη Σουηδία τις τελευταίες μέρες μοιράζονται δημόσια φυλλάδια που καλούν τον λαό να είναι έτοιμος για πολεμική αναμέτρηση με την… Ρωσία.

Ο ίδιος ο Πούτιν υπέγραψε σχετικό ψήφισμα της ρωσικής βουλής που δίνει αυξημένες δικαιοδοσίες εμπλοκής στις δυνάμεις που σταθμεύουν κυρίως στα σύνορα με την Ουκρανία αλλά και στην Βαλτική, ενώ επισημαίνεται ότι οι προκλήσεις από πλευράς ΝΑΤΟ ήξουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια