Λύθηκε το μυστήριο εξαφάνισης: Η ΜΙΤ φυγάδευσε τελευταία στιγμή τον Ρ.Τ.Ερντογάν αποτρέποντας απόπειρα δολοφονίας

Που και πότε θα συνέβαινε - Έντονες φήμες για νέο πραξικόπημα


Έντονες είναι οι πληροφορίες για νέο πραξικόπημα ή και δολοφονία του Ρ.Τ.Ερντογάν και πιθανότατα αυτός ήταν και ο λόγος της εξαφάνισης του. Φαίνεται ότι η ΜΙΤ τον έσωσε και πάλι τελευταία στιγμή.

Πληροφορίες των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών ανέφεραν σενάριο δολοφονίας του Ερντογάν κατά την τελετή παραλαβής  επιθετικών ελικοπτέρων ΑΤΑΚ  .

Συγκεκριμένα στην κατοχή της ΜΙΤ ήρθαν  πληροφορίες που μεταβιβάστηκαν αμέσως στην  Προεδρία, σύμφωνα με τις οποίες  5 μήνες μετά το πραξικόπημα της 15ης  Ιουλίου υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο μιας νέας  δολοφονικής  απόπειρας .

Η κατάσταση είχε ως εξής: Η τουρκική κρατική εταιρεία TAI  πραγματοποιούσε σε τελετή παρουσία του κατάδικου σήμερα  Ταξίαρχου  Idris Feyzî ( κατηγορείται για το πραξικόπημα) για την παραλαβή των  δύο πρώτων ελικοπτέρων τα οποία θα  σηκώνονταν στο αέρα για επίδειξη υποτίθεται  «κενά».

Εκεί ίσως κάποιο από τα δύο, σύμφωνα με τουρκικές αρχές,  θα ήταν οπλισμένο και προφανώς θα πραγματοποιούσε δολοφονική επίθεση κατά του Τούρκου προέδρου .

Ως γνωστό ακυρώθηκε η παρουσία του Ερντογάν στην συγκεκριμένη τελετή διότι οι ανακρίσεις είχαν βγάλει πληροφορίες για νέο «δολοφονικό κτύπημα» εναντίον του , ειδικά με την παρουσία του εν λόγω Ταξιάρχου που στην συνέχεια συνελήφθη.

Επιπλέον υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν  ότι ομάδα κεμαλιστών αξιωματικών του στρατού ετοιμάζει ένα νέο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Πολλές πληροφορίες που διοχετεύονται στον τουρκικό Τύπο, αναφέρουν πυρήνα αξιωματικών με έδρα την Σμύρνη και την ευρύτερη περιοχή του Πόντου, οι οποίοι ετοιμάζουν την δική τους αντίδραση στον «κατήφορο» που έχει πάρει ο Σουλτάνος.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης το γεγονός  ότι εκατοντάδες Τούρκοι στρατιωτικοί «γυροφέρνουν» τα βουνά από τον Ιούλιο του 2016 , παραμένοντας ασύλληπτοι και έχοντας σκοπό είτε να μεταβούν στην Ελλάδα, είτε να ετοιμάσουν νέα εξέγερση.

Βέβαια, τα δημοσιεύματα υπογραμμίζουν ότι δεν παρατηρείται κάποια περίεργη κίνηση στις στρατιωτικές μονάδες της πρωτεύουσας, Άγκυρας, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη.

Το σίγουρο όμως αυτή την φορά είναι ότι απλά οι επίδοξοι πραξικοπηματίες θα στοχεύσουν κατευθείαν τον Ερντογάν και μόνο αυτόν , διότι η «απώλεια του» φτάνει και περισσεύει για να πάρουν τα ηνία της χώρας στην συνέχεια.

Tαυτόχρονα, πρώην συντάκτης τουρκικού περιοδικού ειδήσεων συνελήφθη στην Αδριανούπολη προσπαθώντας να διαφύγει στην Ελλάδα, στο ανελέητο κυνηγητό των τουρκικών αρχών να συλλάβουν αντιφρονούντες και έχοντας μετατρέψει  την χώρα  σε ένα απέραντο «γκούλαγκ».

Το πογκρόμ όμως των χιλιάδων συλλήψεων Τούρκων αντιφρονούντων συνεχίζεται και ο  αρχισυντάκτης  εβδομαδιαίου περιοδικού που είχε καταδικαστεί ερήμην  σε 22 χρόνια φυλάκισης στις 22 Μαΐου με την κατηγορία της «υποκίνησης  ένοπλης εξέγερσης κατά της τουρκικής κυβέρνησης», συνελήφθη στις 24 Μαΐου στην επαρχία της Αδριανούπολης προσπαθώντας να διαφύγει στη γειτονική Ελλάδα, είπε μια πηγή ασφάλειας.

Ο Murat Çapan, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Nokta που έκλεισε μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου έτους, λόγω σχέσης του  με την  τρομοκρατική οργάνωση  (FETÖ), συνελήφθη από τις αρχές με την κατηγορία  της ενορχήστρωσης πραξικοπήματος, και καταδικάστηκες σε φυλάκιση 22 ετών και έξι μηνών  από το 14ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε επίσης το στέλεχος του περιοδικού, Cevheri Güven, με την ίδια κατηγορία, αποδίδοντας του την ίδια ποινή.

Οι Τούρκοι  συνοριοφύλακες συνέλαβαν το Τσανάν μαζί με τέσσερις ύποπτους συμπεριλαμβανομένων ενός στρατηγού ε.α και ενός πρώην αρχηγού  της αστυνομίας, ενός πανεπιστημιακού λέκτορα και δύο εκδιωχθέντων εκπαιδευτικών, ανέφερε η πηγή, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας λόγω περιορισμών στην ομιλία στα ΜΜΕ.

Επίσης  εκδόθηκαν εντάλματα κράτησης 19 υπαλλήλων της Türk Telekom στο πλαίσιο νέας έρευνας για την  FETÖ.

Οι ύποπτοι, δέκα από τους οποίους έχουν ήδη συλληφθεί , δήλωσαν ότι έχουν καταθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά στην Bank Asya με εντολή του ιεροκύρηκα Γκιουλέν που ζει στις  Η.Π.Α. Η τράπεζα αυτή έχει κλείσει  στο παρελθόν από το κράτος λόγω των συνδέσεών της  με την οργάνωση  FETÖ.

Η  αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τις   πληροφορίες και τα δημοσιεύματα με επιφυλακτικότητα.

Και αυτό διότι  εκτιμά ότι η ισλαμική κυβέρνηση ρίχνει προπέτασμα καπνού για να συλλάβει όσους πιο πολλούς αντιφρονούντες δύναται.

Η ουσία όμως είναι ότι ο Ερντογάν έχει δημιουργήσει ένα «Αρχιπέλαγος γκούλαγκ» μέσα στην ίδια του την  χώρα με 50.000 συλληφθέντες  σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς.

Ξεχνώντας  όμως ότι όλοι οι Τούρκοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί και λοιποί  έχουν γαλουχηθεί με  κεμαλικές ιδέες και συμπεριφορά και αυτοί οι ίδιοι αργά ή γρήγορα θα τον στοχοποιήσουν.






* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια