Επικίνδυνες παρανοϊκές δηλώσεις Ερντογάν: «Έχω θεϊκή εντολή να απαντήσω με σκληρότητα στην Συρία»

Θέμα χρόνου η ολική αντεπίθεση της «Αρκούδας»


Διπλό βρώμικο παιχνίδι παίζει ο Τούρκος σουλτάνος  σε Μέση Ανατολή, Αιγαίο και γενικά σε δύση και Ανατολή. Στόχος του είναι η εκδίωξη του Άσαντ, η υφαρπαγή θαλάσσιων κοιτασμάτων στο Αιγαίο και η κυριαρχία στον μουσουλμανικό κόσμο.

Σήμερα ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίο τον ονομάζουν δικτάτορα ορισμένα μέλη της διεθνούς κοινότητας είναι επειδή μιλάει εναντίον τυράννων, επαναλαμβάνοντας τα μηνύματα αλληλεγγύης και ενότητας ενάντια στους συνεχιζόμενους πολέμους στον μουσουλμανικό κόσμο.

Δηλαδή ο ίδιος θεωρεί ότι οι μουσουλμάνοι είναι ο κύριος στόχος των πολέμων και όχι και οι χιλιάδες χριστιανοί που δολοφονούνται, βασανίζονται, από τις ορδές των Τζιχαντιστών από το 2011 στην Συρία.

«Πώς μπορεί κάποιος να ζει και να μην ακούει τις φωνές εκατομμυρίων μουσουλμάνων παιδιών που έχουν σκοτωθεί στη Συρία  θεωρώντας τον εαυτό του ακόλουθο του Προφήτη;», ρώτησε  ο Ερντογάν σε τελετή που αφορούσε την  γέννηση του Προφήτη Μωάμεθ στις 22 Απριλίου.

«Πρέπει να δείτε τον πατέρα που κρατούσε τα πεθαμένα δίδυμα  μετά τη χημική επίθεση [στη Συρία]. Πόσο καιρό αυτοί οι κακοποιοί θα συνεχίσουν τις σκληρότητές τους χωρίς να πληρώσουν την τίμημα ;

Τα λέμε μόνο επειδή μιλάμε εναντίον τους; Με αποκαλούν δικτάτορα. Αφήστε με να τους το πω. Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις φωνές μας εναντίον τους. Επειδή ο προφήτης μας δίνει «την συγκατάθεσή του για να δώσουμε σκληρότητα στην σκληρότητα», είπε ο ίδιος.

«Σε έναν κόσμο όπου η συγκατάθεση για τη σκληρότητα είναι σκληρότητα, δεν μπορούμε να τους πούμε, καλά  κάνετε , συνεχίστε », πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Ερντογάν κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο να δείξει αλληλεγγύη μεταξύ τους.

«Ο Προφήτης κηρύττει: «Αν βλέπετε αδικία, να την διορθώσετε με το χέρι σας. Εάν η ισχύς σας δεν είναι επαρκής, προειδοποιήστε με τη γλώσσα σας. Αν η εξουσία σας είναι ανεπαρκής, αποκλείστε τη με την καρδιά σας », είπε.

«Εάν πιστεύουμε ότι είμαστε πολύτιμοι μεταξύ των ανθρώπων, τότε πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας σύμφωνα με αυτό. Πόσο καιρό θα παρακολουθούμε ; Μπορώ  να μοιραστώ μαζί μας ένα φλιτζάνι σούπα; Μπορούμε να τους το παρουσιάσουμε αυτό; Δεν μπορούμε πλέον να είμαστε αμελητέοι. Πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι απαραίτητο», πρόσθεσε.

« Το αδιαίρετο του ισλαμικού κόσμου απέναντι σε αυτούς που κάνουν κακό στους μουσουλμάνους υποτιμάται σκληρά από άλλες ομάδες που αποκαλούνται μουσουλμανικές ή άλλες ομάδες πεποιθήσεων και αυτό είναι πραγματικά λυπηρό», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όλα αυτά τα λάθη που βλέπουμε με τα χέρια μας και σε μέρη που δεν μπορούμε να φτάσουμε με τη γλώσσα μας», είπε ο ίδιος.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν αναρωτήθηκε όμως ότι ο Άσαντ δεν είχε καμία πρόθεση, τώρα ειδικά,  να ρίξει χημικά σε Σύρους ενώ  δεν δέχθηκε η χώρα του η Τουρκία  την σύσταση  διεθνής εξεταστικής επιτροπής για το συμβάν.

Η ρητορική του και η κυρίως η «θεϊκή αποστολή του» σε Συρία, Ιράκ και Αιγαίο Πέλαγος προδικάζει ότι έχει αποφασίσει να επέμβει ο τουρκικός στρατός για λογαριασμό του με σκοπό να υλοποιήσει τις «απίστευτες θρησκευτικές ονειρώξεις του», έχοντας χάσει προ πολλού το μέτρο λόγων και πράξεων.

Ένας ηγέτης όπως ο Ερντογάν ο οποίος επικαλείται συνέχεια κάθε στιγμή  τον Μωάμεθ, με αυτή την πατερναλιστικού τύπου λογική περί επέμβασης εκεί που υπάρχει «αδικία» , είναι επικίνδυνα παράφρονας τουλάχιστον όσο ο Χίτλερ και ο Στάλιν μαζί .


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια