Πλήρης διαστρέβλωση της Ιστορίας - Οι Τούρκοι εξάγουν το σίριαλ που ρεζιλεύει την Ελληνική επέμβαση στη Μικρά Ασία

Το τουρκικό σίριαλ μετατρέπει σε… κωμωδία την επέλαση του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Μετά τη μεγάλη εσωτερική επιτυχία που είχε στην Τουρκία το άκρως ανθελληνικό σίριαλ, «Vatanım Sensin», που διαστρέφει τελείως την ιστορική πραγματικότητα για την επέμβαση του ελληνικού στρατού στην Μικρά Ασία,
το τουρκικό Kanal D που το προβάλλει έχει προχωρήσει όπως αναφέρεται στην εξαγωγή του σε… 50 χώρες, για να μάθουν κι εκεί την «αλήθεια» για το μικρασιατικό πόλεμο και το…ελληνικό ρεζιλίκι.

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό προβάλλεται στο τουρκικό κανάλι Kanal D το ανθελληνικό σίριαλ, «Vatanım Sensin» που ήδη διανύει το 13ο επεισόδιο προβάλλοντας μια τελείως διεστραμμένη ιστορική πραγματικότητα. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε στην Τουρκία ο υπεύθυνος του καναλιού, Bulut Maraşlı, ανακοίνωσε ότι το σήριαλ έχει ήδη πουληθεί και θα προβληθεί σε άλλες 50 χώρες!

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του τουρκικού καναλιού, με το σίριαλ αυτό θα μάθει ο κόσμιος σε διεθνές επίπεδο την «αλήθεια» για τον πόλεμο της Μικράς Ασίας και τον Kurtuluş Savaşı, δηλαδή τον «Πόλεμο της Ανεξαρτησίας» του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, δηλαδή, (αυτό δεν το είπε), τη μεγάλη γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής για την οποία οι Τούρκοι όχι μόνο δεν αναφέρουν τίποτα, αλλά υποστηρίζουν ότι αυτοί… υπέστησαν γενοκτονία από τους Έλληνες!

Ο υπεύθυνος του τουρκικού καναλιού, Bulut Maraşlı, έπλεξε το εγκώμιο στους πρωταγωνιστές του σίριαλ, Halit Ergenç, ο γνωστός «Σουλεϊμάν» που αποθεώθηκε από τους αποβλακωμένους Έλληνες τηλεθεατές και η Bergüzar Korel, γνωστή από το σήριαλ «Χίλιες και μια Νύχτα».

Δεν αποκλείεται τώρα να το φέρουν και στην Ελλάδα για να… μάθουμε κι εμείς λίγη ιστορία από τον πόλεμο της Μικράς Ασίας.

Στην χώρα που ζούμε, όλα είναι πιθανά!
Πηγή: nikosxeiladakis.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια