ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Παρουσιάζουν την ελληνική νήσο Μαράθι σε...τουρκικά κτηματολόγια!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος
Σε νέα τουρκική πρόκληση προσχωρούν οι Τούρκοι εν μέσω κλίμα έντασης στο Αιγαίο, στην προσπάθεια τους να αποδείξουν ότι το νησάκι Marathi, δηλαδή το Μαράθι είναι τουρκικό και προβάλλουν κάποια έγγραφα που το παρουσιάζουν να ανήκει σε τουρκικά κτηματολόγια και συνεπώς είναι τουρκικό έδαφος που κατέχεται παράνομα από τους Έλληνες.

Συγκεκριμένα αναφερόμενοι ξανά στο γνωστό Misak ı Milli, δηλαδή στο Εθνικό Σύμφωνο που έχει καταρτίσει ο Κεμάλ Ατατούρκ, υποστηρίζουν προκαλώντας πάλι κλίμα έντασης ότι το νησάκι αυτό ανήκει δικαιωματικά και νόμιμα στην τουρκική επικράτεια.


Με αφετηρία αυτά τα έγραφα που σημειωτέον υποστηρίζουν ότι δεν αποδόθηκαν τα νησάκια αυτά από την Ιταλία στην Ελλάδα, κάτι το οποίο δεν είναι αλήθεια, συνεχίζουν τις προκλήσεις τους στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Το Μαράθι είναι ένα νησάκι 355 στρέμματα ανατολικά της Πάτμου με συνολική ακτογραμμή περίπου 4 χιλιόμετρα. Σε αυτή τη βραχονησίδα ήρθε το 1977 η οικογένεια Αιμιλιανού. Στο νησί τότε δεν υπήρχε ίχνος δέντρου, νερού, ούτε ηλεκτρισμός. Με πολύ σκληρή δουλειά, προσωπική εργασία και μεράκι ένα ζευγάρι ο Παντελής, η Κατίνα Αιμιλιανούκαι τα δύο τους παιδιά Μανώλης και Τούλα, δημιούργησαν μια μικρή καταπράσινη όαση που φιλοξενεί για διαμονή και φαγητό αρκετούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, τους καλοκαιρινούς μήνες.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια