Οι Έλληνες, πιο επικίνδυνοι οδηγοί

Ευρωβαρόμετρο: Νευριάζουν, μεθούν και είναι «κολλημένοι» με το κινητό τους


Βρίζει, μιλάει στο κινητό, θεωρεί το φλας πολυτέλεια και κρατάει το πόδι «κολλημένο» στο γκάζι. Αυτό είναι το προφίλ του Έλληνα οδηγού, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για την υπεύθυνη οδήγηση, που παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα Vinci Autoroutes.

Οι Έλληνες οδηγοί παρουσιάζονται ως νευρικοί, ευέξαπτοι και... εξαρτημένοι από το κινητό τηλέφωνό τους, ενώ κατατάσσονται στην πρώτη θέση επικίνδυνης οδήγησης μεταξύ των υπόλοιπων Ευρωπαίων, με κριτήριο τη χρήση συνδεδεμένων συσκευών την ώρα που βρίσκονται στο τιμόνι.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες συνηθίζουν να μιλούν στο τηλέφωνο (και μάλιστα χωρίς hands free) όταν οδηγούν, ενώ ένας στους τρεις ρυθμίζει τη συσκευή gps, διαβάζει ή στέλνει μηνύματα και e-mail την ώρα που οδηγεί, ποσοστό που εκτινάσσεται στο 50% για τους οδηγούς κάτω των 35 ετών. Οι Έλληνες οδηγούν συχνά μεθυσμένοι, δεν τηρούν τα όρια ταχύτητας, δεν χρησιμοποιούν φλας, αποφεύγουν να φορούν ζώνη ασφαλείας και προτιμούν να κινούνται στη μεσαία λωρίδα, αφήνοντας τη δεξιά κενή.

Στην ερώτηση «Σε ποιες χώρες οι οδηγοί επιδεικνύουν περισσότερη υπευθυνότητα;», οι Ευρωπαίοι πολίτες κατέταξαν τη χώρα μας προτελευταία (με χειρότερη την Ιταλία), ενώ πιο υπεύθυνοι οδηγοί θεωρούνται οι Σουηδοί, οι Γερμανοί και οι Βρετανοί. Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι οι Ελληνες θεωρούν πως είναι καλοί οδηγοί, βαθμολογώντας τους εαυτούς τους με 7,9 στα 10.

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια