Η Google θέλει logins χωρίς passwords στο Android

Την αλλαγή του τρόπου εισόδου σε εφαρμογές και υπηρεσίες οραματίζεται η Google που θέλει να μας κάνει να ξεχάσουμε τα passwords.

Μέχρι τα τέλη του έτους, η Google θέλει να φέρει μία νέα εποχή στα login μέσα από τις Android συσκευές, με την εξάλειψη της ανάγκης πληκτρολόγησης passwords. H Google θέλει να φέρει στο προσκήνιο το Project Abacus, όπως το ονομάζει, το οποίο θα δίνει έμφαση στη χρήση των βιομετρικών στοιχείων έναντι της κλασικής διαδικασίας login. To Project Abacus είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο περσινό Google I/O και τώρα φαίνεται πως είναι έτοιμο για την πρώτη του επίσημη εμφάνιση.

Οι Android developers αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα έρθουν σε επαφή με το Project Abacus της Google, με σκοπό να το ενσωματώσουν στις εφαρμογές τους, όπου είναι απαραίτητη η διαδικασία login. Στην όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα παίξει ρόλο και η χρήση του αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων που συναντά κανείς στα περισσότερα νέα μοντέλα Android smartphones.

O νέος τρόπος εισόδου σε εφαρμογές και online υπηρεσίες αναμένεται να αλλάξει πολύ το Android οικοσύστημα, ενώ η βιομετρική αναγνώριση της ταυτότητας του κάθε χρήστη θεωρείται ότι είναι πολύ πιο ασφαλής από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σήμερα.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια