Λίλιουμ: Το ηλεκτροκίνητο ιπτάμενο όχημα του μέλλοντος

Δεν έχει ουρά, έχει σχήμα αβγού, είναι ηλεκτροκίνητο και προορίζεται για την... ταράτσα μας. Ο λόγος για το Lilium: το πρώτο αθόρυβο και «πουπουλένιο» ηλεκτροκίνητο ιπτάμενο όχημα ικανό να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται ιδιαίτερες υποδομές.

Το διθέσιο αεροπλανάκι γεννήθηκε το 2015 από τέσσερις αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Μονάχου, στο πλαίσιο επιχειρηματικού «εκκολαπτηρίου» της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), και σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να φέρει την επανάσταση στις αστικές μετακινήσεις ως το 2018.

«Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα μικρό αεροσκάφος που θα μπορεί να ενταχθεί στην καθημερινότητά μας» εξηγεί ο Ντάνιελ Βίγκαντ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πίσω από το Lilium. «Πρόκειται για ένα ιπτάμενο όχημα που θα απογειώνεται και θα προσγειώνεται κάθετα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται τις υποδομές ενός αεροδρομίου. Για τη μείωση του θορύβου αλλά και της ρύπανσης επικεντρωθήκαμε σε ηλεκτροκινητήρες, επιτρέποντας έτσι στο Lilium να πετάει πάνω από αστικές περιοχές».

Σύμφωνα με τα σχέδια των ειδικών, το κυριολεκτικά προσωπικό τζετ θα έχει εμβέλεια 500 χλμ. και μέγιστη ταχύτητα 400 χλμ./ώρα.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια