Κοινωνική έκρηξη, αποδοκιμασίες υπουργών - βουλευτών και φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι αποδοκιμασίες βουλευτών και υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την μνημονιακή πολιτική που ασκούν. Εκείνο που ανησυχεί δε το Μέγαρο Μαξίμου ιδιαίτερα, είναι πώς τα επεισόδια γίνονται σε πολλές περιπτώσεις σε λαϊκές συνοικίες στις οποίες υποστηρίχθηκε το κυβερνών κόμμα πριν από τις εκλογές τόσο του Ιανουαρίου όσο και του Σεπτεμβρίου.
Ένα άλλο πρόβλημα είναι το φαινόμενο, ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα επεισόδια αποδοκιμασιών υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χθες ήταν αρκετά και έντονα. Σε εκδήλωση στην Καλλιθέα όπου ομιλητής ήταν ο υπουργός Παιδείας εκπαιδευτικοί και υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν στα χέρια, με τους πρώτους να επιχειρούν να εισβάλουν στο χώρο όπου μιλούσε ο Νίκος Φίλης και τους δεύτερους να κάνουν ότι μπορούν να τους αποτρέψουν.

Η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει. Κάτι που τελικώς αποτράπηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ενώ στην περιοχή είχαν σπεύσει και άνδρες της Αστυνομίας προκειμένου να προστατεύσουν από τον λαό τον κ. Φίλη.

Την ίδια στιγμή στον Βύρωνα αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το κτίριο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο υπουργός Ενέργειας με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η εκδήλωση. Ο Πάνος Σκουρλέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει στον δημοτικό κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» (πρώην «Λoυίζα»), αλλά δεν τα κατάφερε.

Σε ανακοίνωσή τους, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia, οι αντιεξουσιαστές κατήγγειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του και δήλωσαν πώς είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γειτονιά.

Τα δύο αυτά επεισόδια δεν είναι τα μόνα. Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της τοιχογραφίας των Urbanact, που σηματοδοτούσαν και την έναρξη της ναυτικής εβδομάδας στο Βόλο.

Μέσα στο χώρο του λιμανιού συγκεντρώθηκαν μέλη της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ, ανήρτησαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά του υπουργού. Σημείο αιχμής ήταν η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, ενώ απηύθυναν συνθήματα κατά του κ. Δρίτσα, όπως «να φύγεις από εδώ», «ξεπουλημένε», «το λιμάνι δεν πουλιέται», «φάγαμε καπνογόνα για να σας βγάλουμε και είστε ό,τι χειρότερο έχουμε δει» κ.ά.

Νωρίτερα, αντιμέτωποι με εξαγριωμένους κατοίκους της Καρπάθου ήρθαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο του Κώστα Ηλιάκη. Την ώρα της κατάθεσης στεφάνου, οι κάτοικοι αποδοκίμασαν τους βουλευτές, αποκαλώντας τους «ψεύτες» και «κλέφτες» και χρειάστηκε η παρέμβαση του αδελφού του αδικοχαμένου αεροπόρου μας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα!

Πέρα όμως των αποδοκιμασιών που δέχονται οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ από τους πολίτες και όχι μόνο, βρίσκεται σε εξέλιξη πλέον και το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ. Τι εννοούμε; Βουλευτές ή υπουργού να αποδοκιμάζουν την πολιτική που ασκούν και να καταγγέλλουν αυτά που οι ίδιοι ψήφισαν.

Τελευταίο κρούσμα ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, ο οποίος δήλωσε πως εάν δοθεί άδεια να χτιστεί ένα ακόμη ξενοδοχείο all inclusive στην Κώ τότε “σαν αριστερός βουλευτής, αν γίνει τέτοιο πράγμα στην Κω, και την κυβέρνηση θα ρίξω αν περνάει από το χέρι μου. Δηλαδή είναι κάποια πράγματα που, εντάξει, πρέπει να υπάρχουν και όρια”.

Ο κ. Καματερός έρχεται να προστεθεί στους κ.κ. Καμμένο, Βούτση και άλλους που ενώ ψήφισαν τα μέτρα, όπως την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ήρθαν μετά να πουν πώς το μέτρο είναι αντισυνταγματικό.

Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου, καθ' ότι μπροστά της έχει δύσκολους κάβους που πρέπει να περάσει είτε για να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να πάρει τις δόσεις των 10,3 δις ευρώ είτε για να προχωρήσει η ελάφρυνση του χρέους και η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει πλέον και σπάει.

Μην ξεχνάμε την παραίτηση της Βασιλικής Κατριβάνου μετά την καταψήφιση του Υπερταμείου και του “κόφτη” δαπανών στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο. Η κ. Κατριβάνου σήμερα έχει περάσει στο αντάρτικο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει προβληματισμός πώς το παράδειγμα της μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι, οι οποίοι ωστόσο μπορεί να μην παραδώσουν τη βουλευτική τους έδρα, καθ' ότι πολλοί ψήφισαν τα μέτρα με... πόνο ψυχής.

Με λίγα λόγια οι πολιτικές εξελίξεις δεν μπορούν να αποκλειστούν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια